Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Παπαιωάννου Ροδίτης-Sauvignon 2010

Δεν θα το προτιμήσεις ούτε για την αρωματική παλέτα του, ούτε για το πλούσιο χαρακτήρα του. Θα το προτιμήσεις για να συνοδεύσει αρμονικά δύσκολα για το κρασί πιάτα όπως τα "λαδερά", τηγανητός γαύρο κλπ.
Παρά την ανάμιξη 50-50 με Sauvignon Blanc τα στοιχεία του Ροδίτη υπερισχύουν. Αυτό που μένει στο στόμα είναι ήπια αρώματα κίτρινων φρούτων και φυτικές νύξεις, όπως και η δροσερή οξύτητα που βοηθάει να τιθασεύσει τις δύσκολες γεύσεις που προανέφερα.

Βαθμολογία: 82/100

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με το κείμενο, θέλει φαγητό. Για δείτε και το ίδιο χαρμάνι του Ντούγκου, από την περιγραφή σας πιστεύω έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είχα δοκιμάσει περύσι καθώς είχα επισκεφτεί το οινοποιείο του Ντούγκου στα Τέμπη. όντως μοιάζουν τα δύο αυτά κρασιά να έχουν πολλά κοινά.
    Θεωρώ ότι είναι κρασιά για το καθημερινό τραπέζι κι όχι κάτι εξεζητημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή