ΤΟ
ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΥ
ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟΥ
06-07-08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013…
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ:
- Ολοήμερες γευσιγνωσίες και όμορφες φθινοπωρινές βόλτες στον αμπελώνα του Κτήματος.
- Έκθεση ζωγραφικής , γλυπτικής με τίτλο<<TEXNOXΩΡΟΣ ΕΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΝ>> σε συνεργασία με την gallery ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ(info:www.technohoros.org)
- Εκθεση-bazaar βιβλίου επιμέλεια εκδοτικός οίκος ΜΕΤΕΧΜΙΟ.
ΣΑΒΒΑΤΟ
- 12:00-2:00 Ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει για εσάς μικρές λιχουδιές με θέμα το αμπέλι & το κρασί χρησιμοποιώντας υλικά της περιοχής.Συγχρόνως ο γνωστός σε όλους μας για την αισθητική του στο φαγητό και το κρασί Δημοσιογράφος Θοδωρής Λέλεκας θα μας μυήσει στα μυστικά του μαριναρίσματος με κρασί και μυρωδικά.
- 3:00-4:00 Παρασκευή αγνών σπιτικών σαπουνιών από την Ευαγγελία Παλυβού οινολόγο του κτήματος με βάση το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένα από διάφορα έλαια και στέμφυλα Αγιωργίτικου & Μαλαγουζιάς.
- 6:00-7:00 Γευσιγνωσία των 2 νέων ερυθρών κρασιών του Κτήματος απευθείας από τα βαρέλια καθώς και τον κάτοχο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥ μεταλλείου στον διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2013 <<ΝΟΗΜΑ>>. —(απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο info@palivos.gr )—
- 7:30-8:30 Ο παραγωγός του ΒΗΜΑfm Νίκος Θρασυβούλου παρουσιάζει το νέο βιβλίο της χημικού-οινολόγου & συγγραφέα Μαρίας Τζίτζη με τίτλο ”ΣΑΝ ΚΡΑΣΙ” ένα μυθιστόρημα γεμάτοδράση που λαμβάνει χώρα σε ένα αμπέλι και ένα οινοποιείο.(info:www.mariatzitzi.blogspot.gr)
- 9:00-???Ένα ντουέτο ΚΡΑΣΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ… Όπως κάθε χρόνο αυτή η μέρα κλείνει με μια όμορφη μουσική συνδυασμένη με καλό κρασί. Φέτος το party ανοίγουν οι VANILA SWING σε ρυθμούς Rock n’ Roll & Swing (info:www.facebook.com/vanilaswing.liveband) στην συνεχεία παίρνουν την σκυτάλη ο Μιχάλης Ζέης και οι συνεργάτες του έρχονται να μας καταπλήξουν και να φτάσουν τη διασκέδαση στα ύψη με πιο POP διάθεση.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Η
μέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς
μας φίλους και τους γονείς τους…
- 11:00 Ελάτε μαζί με τούς μικρούς μας φίλους να κάνουμε τρύγο. Το αγιωργίτικο ώριμο και κατακόκκινο μας περιμένει όλους μικρούς και μεγάλους να το τρυγήσουμε και να το πατήσουμε μέσα σε ξύλινα ειδικά διαμορφωμένα βαρέλια… Έπειτα με τον χυμό των σταφυλιών η γιαγιά της οικογένειας θα φτιάξει διάφορες λιχουδιές όπως μουσταλευριά πετιμέζι και τραγανά μουστοκούλουρα.Μετά τον τρύγο θα περιμένει στο οινοποιείο τους κουρασμένους μας τρυγητές ένα μεγάλο τραπέζι στρωμένο με όλα τα καλούδια που έτρωγαν οι κάτοικοι της περιοχής την περίοδο του τρύγου.
- 2:30 PRIVE γεύμα. O chef Αλέξανδρος Παπανδρέου δημιουργεί ένα μενού τεσσάρων πιάτων ειδικά διαμορφωμένο για να συνοδεύει τα πιο σπάνια (ακυκλοφόρητα) κρασιά του Κτήματος.(Περιορισμός ατόμων 25 άτομα. 20Ευρώ/άτομο. Απαιτείται κράτηση στο info@palivos.gr)
- 5:00-6:00 Επιστρέφουμε πίσω στην λαϊκή μας παράδοση τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.Ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής μας παρουσιάζει τον πρώτο άθλο του Ηρακλή το λιοντάρι της Νεμέας μέσα από τα μάτια του Καραγκιόζη.Το πρόγραμμα της "Σοφιας της Φύσης"Σάββατο 7 Σεπτέμβρη9:00 - 11:00 π.μ.
- Πρωινό στον κήπο της εταιρίας με παραδοσιακά προιόντα της περιοχής. Τηγανόψωμα με πετιμέζι, γλυκό σταφύλι, ζυμωτό σταφιδόψωμο, κέικ με σταφίδες και πετιμέζι.
11:00 - 13:00 π.μ.- "Πλάθω μουστο...κουλουράκια". Παραδοσιακή συνταγή για μουστοκούλουρα από γυναίκες της περιοχής.
Κυριακή 8 Σεπτέμβρη9:00 - 11:00 π.μ.- "Γλυκά από το παρελθόν". Παραδοσιακή συνταγή γλυκιάς κολοκυθόπιτας με πετιμέζι και σταφίδες, μουσταλευριά με φρέσκο μούστο αγιωργίτικου.
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτέμβρη12:00 με 15:00 μ.μ.- Συνταγές με προιόντα της εταιρίας, σαλάτες με βινεγκρετ εσπεριδοειδών, καραμελωμένη πανσέτα με πετιμέζι, σπιτικές μαρινάδες και άλλα πολλά.
- Οινική δοκιμή από τα οινοποιεία Παλυβού, Ράπτη και Αναστασίου.
15:00 με 19:00 μ.μ.- Καφές και γλυκό στον κήπο. Οινική δοκιμή γλυκών κρασιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου