Το ασύρτικο είναι από τις αδυναμίες μου. Όταν περνάει από βαρέλι και η οινοποίηση είναι επιτυχημένη...με απογειώνει. Εκτιμώ ότι μία από τις καλύτερες οινοποιήσεις "βαρελάτου" ασύρτικου είναι του κτήματος Σιγάλα στη Σαντορίνη.
Εσοδείας 2008. Χρώμα ανοικτό χρυσαφί με πράσινες ανταύγειες. Παρά το πέρασμα από τα βαρέλι διατηρεί την οξύτητα του terroir της Σαντορίνης και την μεταλλικότητά του, αλλά κάπως πιο ήπια. Αρώματα τυπικά της ποικιλίας όπως λεμονανθού και αλμύρας, αλλά και ήπια βανίλια λόγω του βαρελιού. Όπως όλα σχεδόν τα κρασιά του κτήματος η επίγευσή του είναι απολαυστική.
Βαθμολογία: 90/100
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου