Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Stinking Bishop, νέα άφιξη στα wine bars

Kαι το όνομα αυτού Stinking Bishop. Εδρεύει στην περιοχή του Κολωνακίου, στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ. Μικρός χώρος στον οποίο συνυπάρχουν τραπέζια για φαγητό και καμιά δεκαριά καρέκλες σε μια στενή μπάρα η οποία έχει θέα τον τοίχο του μαγαζιού.
Τι το διαφορετικό κομίζει η έλευση του συγκεκριμένου; Το Stinking Bishop είναι ένα wine bar όπου συνδυάζει τους οίνους με μια μεγάλη ποικιλία αλλοδαπών και ελληνικών τυριών, πράγμα το οποίο ακούγεται άκρως δελεαστικό καθώς υπάρχουν εξαιρετικά ταιριάσματα ανάμεσα στα δύο.
Η λίστα κρασιών του είναι μέτρια ως προς τον αριθμό των κρασιών που φιλοξενεί αλλά ακόμα πιο μέτρια είναι η ποικιλία της. Τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν τα κρασιά που συμμετέχουν δεν μου είναι καθόλου σαφή. Τα μισά περίπου κρασιά προσφέρονται και σε ποτήρι Επιλογή ανάμεσα σε κανονικό και μισοπότηρο δεν υπάρχει. Αναγκαστικά θα πρέπει να πάρει κάποιος ένα κανονικό ποτήρι ενώ σε άλλα wine bars της Αθήνας δίνεται αυτή η δυνατότητα, για δε wine bars του εξωτερικού θεωρείται στοιχειώδες.
Τα λευκά και τα ροζέ κρασιά βρίσκονταν σε σαμπανιέρα, οπότε η θερμοκρασία σερβιρίσματος ήταν τυχαία. Επίσης αρκετά από αυτά ήταν τελείως ανοιχτά, χωρίς καν ένα πώμα vacuum. Εκτός κι αν η εναλλαγή στις φιάλες είναι τέτοια όπου δεν τίθεται ζήτημα.Οι δε λοιπές φιάλες διατηρούνταν σε θερμοκρασία δωματίου, ήτοι άνω των 22 βαθμών κελσίου. Αν κάποιος ήθελε ένα ερυθρό τότε θα το απολάμβανε στην αντίστοιχη θερμοκρασία. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο μυστικό που δεν κατέχω και που δεν εμφανίστηκε μπροστά μου.
Τα ποτήρια που χρησιμοποιούνται ήταν κατά τι πιο μικρά από τα συνηθισμένα και καθώς δεν είχαν διαγράμμιση, μου δόθηκε (με κάθε επιφύλαξη) η εντύπωση ότι η ποσότητα σερβιρίσματος ήταν λιγότερη από το διεθνές στάνταρ των 150 ml.
Οι τιμές των ποτηριών θα μπορούσαν να ήταν ελαφρώς χαμηλότερες, αλλά ίσως η περιοχή επηρεάζει αρνητικά την ορθή τιμολογιακή πολιτική.
Στο χώρο του Stinking Bishop επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά ευτυχώς ο εξαερισμός λειτουργεί ικανοποιητικά. Πράγμα το οποίο είναι αναγκαίο καθώς στον ενιαίο χώρο υπάρχει και η κουζίνα, οπότε εάν κάποιος δεν καπνιστεί από την κάπνα, θα νιώσει την "τηγανίλα".
Η μουσική σε σωστή ένταση και ευχάριστη.
Η εξυπηρέτηση πολύ ευγενική, πελατοκεντρική, ίσως και λίγο υπερβολική αλλά δικαιολογείται από το γεγονός του νεοπαγούς καταστήματος.
Καταληκτικά, για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσα ότι τα έντυπα δημοσιεύματα και οι αναφορές σε διαδικτυακούς τόπους είναι μια καθαρή διαφήμιση των καταστημάτων κι όχι μια σχετικά αντικειμενική ματιά των εμπειρογνωμώνων. Κι αυτό διότι το αναφερόμενο μαγαζί έχει ουκ ολίγες αναφορές το πρόσφατο διάστημα, όπου όλα παρουσιάζονται ειδυλλιακά.
Σε κάθε περίπτωση εύχομαι στο Stinking Bishop μια καλή σταδιοδρομία στο μοδάτο χώρο των εν Αθήναις wine bars. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να βελτιώσει τις αδυναμίες του ώστε να κερδίσει τους οινόφιλους (θερμοκρασία σερβιρίσματος; επιλογή στην ποσότητα; ποικιλία λίστας;). Εκτός κι αν όλα είναι μια μόδα που θα περάσει και απλώς θα μείνουμε οι οινόφιλοι στα σπίτια μας με τις φιάλες από τους συντηρητές μας.

* το Stinking Bishop είναι ένα εγγλέζικο τυρί όπου έχει πάρει το όνομα του από τη χαρακτηριστική μυρωδιά του
** τουλάχιστον κατά την επίσκεψη μου δεν μου προσφέρθηκαν συμβούλες για ταίριασμα τυριού-οίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου