Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Τέσσερα κρασιά του Κτήματος Αργυρού

Μετά από μια μικρή απουσία επανερχόμαστε με κάποια σχόλια για τέσσερα κρασιά του Κτήματος Αργυρού που δοκιμάσαμε στο Whispers of Wine.


Αηδάνι 100%

Εσοδείας 2008 .

Πρόκειται για μία όχι και τόσο πετυχημένη οινοποίηση. Χρώμα λευκοκίτρινο, με χαμηλής έντασης βοτανικά αρώματα. Κάπως κλειστό, αλλά με ισορροπημένη οξύτητά.

Βαθμολογία: 80/100


Atlantis, Ροζέ

80% Ασύρτικο, 20% Μανδηλαριά. Εσοδείας 2008

Μία ασυνήθιστη οινοποίηση ροζέ κρασιού, η οποία δεν δίνει το αναμενόμενο ροζέ. Αλλά μία κάπως πιο στιβαρή παραλλαγή, λόγω του Ασύρτικου. Έτσι εδώ δεν βρίσκουμε τα έντονα αρώματα, αλλά μία υψηλή οξύτητα (ήπια σαμπανιζέ) που προσδίδουν στο κρασί αρκετό νεύρο. Η επίγευσή του σύντομη.

Βαθμολογία: 82/100


Κτήμα Αργυρού.

100% Ασύρτικο. Εσοδείας 2008

Κλασικό «φρέσκο» ασύρτικο. Προσεχτική οινοποίηση χωρίς αρνητικές υπερβολές. Ένα κρασί τυπικό της ποικιλίας. Κιτρινοπράσινο χρώμα, μέτριας έντασης αρώματα εσπεριδοειδών και ανθού λεμονιού, με την χαρακτηριστική μεταλικότητα και οξύτητα της ποικιλίας. Τραγανό, με νεύρο και καλή επίγευση.

Βαθμολογία: 86/100


Κτήμα Αργυρού Βαρέλι.

100% Ασύρτικο. Εσοδείας 2008.

Το πέρασμα από το βαρέλι αξιοποιεί περαιτέρω τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας χωρίς να αλλοιώνει το χαρακτήρα του κρασιού. Πολύ πλούσιο με ορυκτές νότες και μια ιδέα καπνού. Ισορροπημένο, αλλά με τη σπιρτάδα να παραμένει. Πολύ καλή επίγευση.

Βαθμολογία: 88/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου