Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Παλαιωμένο Ασύρτικο - Κτήμα Αργυρού 2007

Αν και η ονομασία μας είναι Οινολογίες, με αφορμή μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλαβή φρέσκων ιχθύων, θα παρεκλίνω. Σαργοί, μεσαίου μεγέθους, εξαιρετικής φρεσκάδας και φυσικά πελαγίσιοι. Για μέρες ονειρεύομουν τη θράκα, αλλά δυστυχώς ο καύσωνας με απέτρεψε από το εγχείρημα. Ψήθηκαν λοιπόν στο γκριλ του φούρνου, αλλά άκρως πετυχημένα.
Το δεύτερο που ονειρευόμουν ήταν τι οίνος θα συνόδευε τους ιχθύες. Κατέληξα λοιπόν σε ασύρτικο. Ανέσυρα από το συντηρητή μια φιάλη Κτήμα Αργυρού και προχωρήσαμε στη γευσιγνωσία. Εσοδείας 2007, παλαιωμένο στο συντηρητή με απώτερο στόχο να εξετάσουμε την εξέλιξη του στο χρόνο.
Το χρώμα είχε σκουρύνει με την πάροδο των ετών. Η μύτη ήταν σχετικά ελαφριά αλλά πολυ ενδιαφέρουσα, με κυρίαρχα αρώματα, καπνό και ιώδιο. Μεστό σώμα, λιπαρό, νότες εσπεριδοειδών, με επίγευση ορυκτών. Θα το χαρακτήριζα όμως κάπως κουρασμένο. Ενώ η κατάσταση του κρασιού ήταν πολύ καλή και δεν είχε σημάδια κακής φθοράς, η τριετία το είχε επηρεάσει. Η αλλαγή του όμως στο χρόνο ήταν εμφανής σε σύγκριση με ένα φρέσκο ασύρτικο. Πάντως για άλλη μια φορά η ποικιλία μου απέδειξε ότι είναι διαφορετική από τα συνηθισμένα.
Σε συνδυασμό με τους ψητούς σαργούς ήταν αρμονικο και δεν μας απογοήτευσε.

Βαθμολογία: (83/100)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου