Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Γευσιγνωσία κρασιών Α.Λάσκαρη


Πρόσφατα δοκιμάσαμε τέσσερα κρασιά του κτήματος Λάσκαρη. Παρακάτω γράφουμε την γνώμη μας.


Μαλαγουζιά 2009

Ανοικτό Χρυσαφί χρώμα. Πολύ καλό άρωμα μεγάλης έντασης που χαρακτηρίζεται από αρώματα άνθεων με ποιο χαρακτηριστικό αυτό του λεμονανθού. Το σώμα δεν μπορούμε να πούμε ότι ακολούθησε το πολύ όμορφο άρωμα και θα το χαρακτηρίζαμε ως χαμηλής έντασης με περιθώρια βελτίωσης και στόμα ελαφρύ. Η οξύτητά του είναι πάντως ισορροπημένη.


Merlot 2008

Χρώμα πορφυρό. Μέτριας έντασης αρώματα φρούτων. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από γεύσεις ζαχαρωμένων κόκκινων φρούτων τα οποία προσδίδουν στο κρασί μία ευχάριστη γλυκύτητα χωρίς όμως ιδιαίτερες εξάρσεις. Χαμηλή οξύτητα και καλή επίγευση.


Cabernet/Merlot 2008

Χρώμα πορφυρό με κεραμιδί ανταύγειες. Στη μύτη και στο στόμα διακρίνονται αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων και νότες πιπεριού ή πιπεριάς (υπήρξε μία διχογνωμία) και υποψία σοκολάτας γάλακτος. Νόστιμες, μαλακές τανίνες καλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Αρμονικό "blend" με τις δύο ποικιλλίες να αλληλοσυμπληρώνονται επιτυχημένα.


Cabernet Sauvignon 2008

Δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «τυπικό Cabernet» γιατί ήταν απόλυτα τιθασευμένο. Σκούρο κόκκινο χρώμα με πολύπλοκα αρώματα φρούτων στη μύτη. Γευστικά χαρακτηρίζεται από αρώματα κέδρου και φρούτων (κυρίως κεράσι, δαμάσκηνο). Σώμα μεστό, τανίνες καλοδουλεμένες, ισοοροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση. Το πιο ενδιαφέρον κρασί της γευσιγνωσίας.


Τα κρασιά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τις ακόλουθες κάβες στη Θεσσαλονίκη:
"Απόσταγμα" στην Περαία.
"Οινέας" στο Πλαγιάρι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://aslanis-wine.blogspot.com/


Ευχαριστούμε το κτήμα για την ευγενική προσφορά των κρασιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου