Μια ιδιαίτερη ελληνική γηγενής ποικιλία με έντονα αρωματικό χαρακτήρα, όπου αν πετύχει γίνεται εκρηκτικός. Το κτήμα Αβαντίς την παρουσιάζει και σε βαρελάτη εκδοχή.
Ανοιχτό πράσινο χρώμα, αρώματα άνθεων, βερύκοκου και ξερών σύκων. Σώμα γεμάτο με όγκο όπου φαίνεται η επίδραση του βαρελιού (γύρω στους 4 μήνες). Στο στόμα βγαίνει και τριαντάφυλλο και κάτι το εξωτικό, ίσως μάνγκο ή λιτσι. Η επίγευση ήταν επίμονη αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα έντονη και άφηνε μια κάποια στυφάδα. Γενικότερα, μου έδωσε την εντύπωση ότι το πέρασμα από το βαρέλι, αποδυνάμωσε το χαρακτήρα του κρασιού. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έγινε πιο λεπτεπίλεπτο και πιο εκλεπτυσμένο. Προσωπικά σαφώς προτιμώ την απλή εκδοχή της μαλαγουζιάς του κτήματος.
Να αναφέρω και μια επιπρόσθετη πληροφορία: ο συγκεκριμένος οίνος βρίσκεται στο βιβλίο Guinness, διότι την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του, η ετικέτα καθεμίας από τις 1.500 φιάλες ήταν χειροποίητη και διαφορετική ανά φιάλη, φιλοτεχνημένη από τον αδελφό του οινοποιού.
Βαθμολογία: 86/100
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου