Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Γευσιγνωσία Κτήμα Τσέλεπου στο εστιατόριο Whispers of Wine

Φυσικό επακόλουθο της εξαιρετικής γευσιγνωσίας του κτήματος Τσέλεπου το περσινό καλοκαίρι στο σύνηθες μέρος (Whispers of Wine στο Μαρούσι), ήταν να πάμε και στη φετινή.
Το πρώτο πιάτο ήταν το ίδιο με το περσινό, αλλά αυτό ήταν μόνο θετικό. Η επανάληψη σε κάτι απολαυστικό είναι άκρως επιθυμητή. Μύδια αχνισμένα σε Amalia Brut και συνοδευμένα από το ίδιο κρασί φυσικά. Η Amalia Brut, αφρώδης φυσικός οίνος, φτιαγμένος από 100% μοσχοφίλερο και με τη μέθοδο παραγωγής της Καμπανίας.
Βαθμολογία: 89/100

Η Μελισσόπετρα, από Gewurztraminer, συνόδευσε τη σαλάτα όπου η χρήση των φρούτων ήταν πολύ καλή. Ακτινίδιο, σταφύλι, ηλιόσποροι και άρτυμα από το ίδιο κρασί. Ωραίος συνδυασμός, ευχάριστη οξύτητα, αρώματα τριαντάφυλλου, εξωτικών φρούτων και λίγο ελαφρύ μπαχάρι στο φόντο.
Βαθμολογία: 86/100

Στη συνέχεια περάσαμε σε ένα κρασί από το συνεργαζόμενο κτήμα Δρυόπη. Το ροζέ κτήμα Δρυόπη, από 100% αγιωργήτικο. Δροσιστικό κρασί, αρώματα κόκκινων φρούτων, ωραίο σώμα.
Το γιουβετσάκι από λαχανικά ήταν γευστικό, με μόνη ένσταση ότι είχε περισσότερα υγρά από όσο θα έπρεπε.
Βαθμολογία: 87/100
Το κυρίως πιάτο ήταν μοσχάρι με μανιτάρια και σάλτσα από το κρασί που θα το συνόδευε. Καλοψημένο, πλούσιο και ταιριαστό με το κρασί. Το Merlot του κτήματος Τσέλεπου, υπό την ετικέτα Κοκκινόμυλος, από το ομώνυμο αμπελοτόπι. Εσοδείας 2007, μεστό, χορταστικό, με εξαιρετικές ταννίνες και μακριά επίγευση. Αρώματα από μικρά κόκκινα φρούτα και νότες βανίλιας, λίγο σοκολάτα στο τελείωμα. Ένα εξαιρετικό merlot, μεστό και γεμάτο, με δυναμικό παλαίωσης αλλά πολύ ευχάριστο στην κατανάλωση του και άμεσα.
Βαθμολογία: 90/100

Με το επιδόρπιο ήπιαμε μαστίχα Χίου, παγωμένη και φίνα αρωματική. Τάρτα πικρής σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και σιρόπι καφέ.

Τα συγχαρητήρια μας στον σεφ του εστιατορίου Νίκο Κουτρουμανίδη, ο οποίος μας έχει γοητεύσει με τις δημιουργίες του και με τη σταθερή του προσήλωση στην άρτια εκτέλεση και την ποιότητα των πιάτων του.

1 σχόλιο: