Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Terra Leone Ammos Reserve 2006

Μεγάλες Νεμέες. Αυτό ήταν το σχόλιο μου όταν δοκίμασα προσφάτως το premium αγιωργήτικο του κτήματος Παλυβού και ενθουσιάστηκα. Μια πολύ καλή χρονιά και μια πολύ καλή δουλειά από το οινοποιείο. Ένα κομψό και στιβαρό κρασί, που μέσω της συγκεκριμένης οινοποίησης μας δείχνει το δυναμικό και το πως μπορεί να μεταμορφωθεί από απαλό και ευκολόπιοτο σε δυναμίτη γευστικής απόλαυσης. Χρονιάς 2006 και περασμένο 18 μήνες από βαρέλι. Χρώμα σκούρο αδιαφανές με πυκνή υφή. Μακρά εκχύλιση που δίνει ένα απολαυστικό κρασί, με τρομερή "μύτη" που συνεπαίρνει. Κόκκινα φρούτα, κυρίως κεράσι και βύσσινο, νότες βιολέτας, καθώς και σταφίδα, σοκολάτα αλλά και μελάνι. Το στόμα είναι πλούσιο και χορταστικό, με εκλεπτυσμένες ταννίνες. Το άγγιγμα του βαρελιού είναι διακριτικό και δίνει ένα πλούσιο χαρακτήρα στο κρασί με πικάντικες πινελιές. Επίγευση διαρκείας που ικανοποιεί.
Αυτή τη χρονική στιγμή το κρασί είναι εκπληκτικό αλλά θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου μας υπόσχεται οινικές συγκινήσεις και θα μας καταπλήσσει. Μια εξαιρετική εσοδεία για το αγιωργήτικο.
Βαθμολογία: 92/100

Υ.Γ. Εννέας μήνες πριν το είχα βαθμολογήσει με 86/100. Πιστεύω ότι η άνοδος της βαθμολογίας από τον Terroirista είναι λογική μίας και είναι κρασί που βελτιώνεται με την σωστή παλαίωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου