Κατά τη διάρκεια του ελληνικού καλοκαιριού δεν μπορώ να πω ότι επιθυμώ διακαώς να απολαύσω ένα καλό κόκκινο κρασί. Είναι μέρες όμως που δεν μπορώ να κάνω χωρίς κόκκινο. Μία από αυτές είναι όταν έψησα σπαλομπριζόλα μόσχου στα κάρβουνα. Με τι άλλο να το συνόδευα από ένα καλό κόκκινο κρασί? Επέλεξα Chateau Nico Lazaridi του 2006. Ποικιλιακή σύνθεση Cabernet Sauvignon - Merlot.
Έχει βαθύ κόκκινο χρώμα. Τα αρώματα που το χαρακτηρίζουν είναι αυτά των κόκκινων φρούτων με επικρατέστερο το κεράσι, αλλά και αρώματα πιπεριού και γενικότερα μπαχαρικών, καθώς και βανίλιας. Καλοδουλεμένες τανίνες, καλή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Τελικά έκανα καλή επιλογή να συνοδεύσω την σπαλομπριζόλα μου... :)
Βαθμολογία: 85/100
Πρέπει να μας διδάξεις να ψήνουμε κι εμείς μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε αντίστοιχα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι δύσκολο. Λίγο προσοχή θέλει να μην στεγνώσει. Για εσένα που την τρως και rare / blue rare σε μερικά λεπτάκια την έχεις βγάλει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή