Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Chateau Nico Lazaridi - 2006

Κατά τη διάρκεια του ελληνικού καλοκαιριού δεν μπορώ να πω ότι επιθυμώ διακαώς να απολαύσω ένα καλό κόκκινο κρασί. Είναι μέρες όμως που δεν μπορώ να κάνω χωρίς κόκκινο. Μία από αυτές είναι όταν έψησα σπαλομπριζόλα μόσχου στα κάρβουνα. Με τι άλλο να το συνόδευα από ένα καλό κόκκινο κρασί? Επέλεξα Chateau Nico Lazaridi του 2006. Ποικιλιακή σύνθεση Cabernet Sauvignon - Merlot.
Έχει βαθύ κόκκινο χρώμα. Τα αρώματα που το χαρακτηρίζουν είναι αυτά των κόκκινων φρούτων με επικρατέστερο το κεράσι, αλλά και αρώματα πιπεριού και γενικότερα μπαχαρικών, καθώς και βανίλιας. Καλοδουλεμένες τανίνες, καλή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Τελικά έκανα καλή επιλογή να συνοδεύσω την σπαλομπριζόλα μου... :)

Βαθμολογία: 85/100

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να μας διδάξεις να ψήνουμε κι εμείς μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε αντίστοιχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι δύσκολο. Λίγο προσοχή θέλει να μην στεγνώσει. Για εσένα που την τρως και rare / blue rare σε μερικά λεπτάκια την έχεις βγάλει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή