Ενδεχομένως στην Ελλάδα να μην είναι τόσο γνωστή, αλλά αποτελεί περιοχή του Καναδά με μεγάλη και ποιοτική παραγωγή κρασιού. Κρασιά της κοιλάδας, αλλά και κάποια καλιφορνέζικα δοκιμάσαμε σε πρόσφατο ταξίδι μας στον Καναδά. To «κλου» βέβαια είναι τα περίφημα “ice wines” του Καναδά τα οποία γίνονται από παγωμένα σταφύλια. Σταφύλια που συλλέγονται δηλαδή όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος κυμαίνεται από -10 με -13 βαθμούς κελσίου. Δυστυχώς τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια μας εμπόδισαν στο να φέρουμε 3-4 μπουκάλια ακόμα για μέτρο σύγκρισης (σε flight connection δεν μπορείς να μεταφέρεις υγρά από το πρώτο αεροδρόμιο…).
Πάντως ο Καναδάς αποτελεί για τους οινόφιλους τη «χαρά του ποτηριού», αφού τα περισσότερα κρασιά στα εστιατόρια προσφέρονται και σε ποτήρι. Μάλιστα σε ένα εστιατόριο δοκιμάσαμε το «flight wine», όπου με 5-7 ευρώ σου προσφέρουν τρία μικρά ποτήρια κρασί (2oz έκαστο) για δοκιμή. Από τις ευχάριστες εκπλήξεις πλην του “ice wine” ένα λευκό Pinot Blanc και ένα κόκκινο Gamay Noir. Πάντως ότι δοκιμάσαμε ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπές…
Κυρίως Καναδέζικα, αλλά μεταξύ αυτών και Γαλλία, Αυστραλία και Καλιφόρνια...
2006 Talley, Chardonnay, Oliver's Vineyard
2007
2007 Unoaked Chardonnay Desert Hills
2007
2005 Twisted Tree Pinot Noir,
2006 Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Pinot Noir
2007 Quails' Gate Pinot Noir
2007 Osoyoos, Pinot Noir
2006 Desert Hills Estate Gamay Noir
2005 Red Rooster Winery Merlot Reserve
2008 Clancy’s Semillon Sauvignon Blanc
2007 Sandhill Pinot Blanc Oliver
2008 Sumac Ridge Gewurztraminer Summerland
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου