Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Αυτή την εβδομάδα στο Whispers είχαμε THEMA!

Υπερπαραγωγή!

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009. Το κτήμα Παυλίδη θα φιλοξενούνταν στο εστιατόριο Whispers of Wine. Οι συνήθεις ύποπτοι ήταν εκεί (εννοείται).
Φτάνοντας εκεί συναντούμε τον οινολόγο του κτήματος, (γειά σου Νϊκο), ο οποίος είναι γνωστός μας από πολλαπλές συζητήσεις σε οινο-εκδηλώσεις.
Εκπληξη πρώτη! Στο τραπέζι καταφθάνει το ροζέ του κτήματος (την πρώτη φορά που το είχαμε δοκιμάσει 3 χρόνια πριν, πάθαμε πολιτισμικό σοκ, τι είναι το tempranillo;). Δεν το συνόδευε όμως τίποτα. Ρωτούμε λοιπόν τον οινολόγο τι συμβαίνει, καθότι είμαστε συνηθισμένοι κάθε κρασί να συνοδεύτεται. Η απάντηση ήταν ότι αποφάσισαν πριν το δείπνο να σερβίρουν ένα ποτήρι για καλωσορισμα (welcome drink που θα λέγαμε στα ελληνικά) και επέλεξαν το ροζε τους για συγκεκριμένο λόγο. Μάλιστα δήλωσαν ότι ήθελαν να πάρουν κάποια ρίσκα εκείνη τη βραδιά. Αποδείχτηκε πολύ πετυχημένη κίνηση καθώς το ροζέ πινόταν απολύτως ευχάριστα σκέτο.

Thema Παυλίδη - Ασύρτικο/Sauvignon Blanc 08. Αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, σώμα μέτριας έντασης και αρκετή οξύτητα. Συνόδευε ικανοποιητικά τη σαλάτα με γαρίδες και έντονη παρουσία πιπεράτου βασιλικού. (6,5/10)
Κτήμα Παυλίδη - Chardonnay 08. Εξωτικά αρώματα μάνγκο, ανανάς καθώς και βαρέλι. Πλούσιο σώμα, chardonnay γαρ, που έδενε αρμονικότατα με το πικάντικο ταρτάρ σολωμού. (8/10)
Thema Παυλίδη - Tempranillo ροζέ 08. Το εισαγωγικό κρασί εμφανίζεται εκ νέου και συνδυάζεται με ένα εξαιρετικό πιάτο με πένες ολικής άλεσης, ελιές, κάππαρη και τοματίνια σαντορίνης. Ακρως καλοκαιρινό και μεσογειακό, που φανερώνει ότι η απλότητα στην κουζίνα μπορεί να είναι άρτια. (8,5/10)
Thema Παυλίδη - Αγιωργήτικο/Syrah 06. Πλούσιο χαρμάνι, χορταστικό, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων ίσως και μαρμελάδας καθώς μπαχαρικά. Στο στόμα γήινες νότες (φύλλα, βρεγμένο χώμα). Καλή επιγευση, το τιμήσαμε δεόντως και απολαύσαμε και το κυρίως πιάτο με το πολύ καλομαγειρεμένο μοσχάρι και σάλτσα μανιταριών. (8/10)
Κτήμα Παυλίδη - Syrah 07. Αναπάντεχα εμφανίζεται ένα δέυτερο "δυνατό" κόκκινο κρασί μετά το κυρίως πιάτο! Αναρωτηθήκαμε τι συμβαίνει και στραφήκαμε προς τους ειδήμονες και οργανωτές καθώς αναμέναμε το επιδόρπιο. Τα ρίσκα συνεχίζονταν λοιπόν καθώς όπως εξηγεί ο Νϊκος πιστεύουν ότι το πολύ καλό Syrah τους μπορεί να συνοδεύσει μια πανακότα με espresso και kahlua. Σημειωτέον ότι το Syrah είναι σχετικά νέο (2007) και δεν έχουν ακόμα κατασταλάξει. Σε εμάς άρεσε ιδιαίτερα καθώς δεν υπήρξε δυσαρμονια με το επιδόρπιο. Νότες καραμέλας σε ένα ελαφρύ φόντο πιπεριού. Καθώς όμως εθιστήκαμε, συνεχίσαμε να πίνουμε το κρασί και μετά το επιδόρπιο συζητώντας με τον οινολόγο (που μας προσκάλεσε στο κτήμα εκ νεόυ) και τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Η γνώμη μας για το κρασί ήταν εξαιρετική και η πρωτοβουλία για το παράξενο ταίριασμο μας φάνηκε ενδιαφέρουσα. Σίγουρα ένα κρασί για παλαίωση και για περαιτέρω απόλαυση. (9/10)

2 σχόλια: