Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

(Η γαστρονομική εμπειρία έλαβε χώρα ως συνήθως στο Whispers of Wine)

Είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε σε ένα δείπνο γευσιγνωσίας συνοδεία των κρασιών του υπέροχου Κτήματος Αλφα, όπου και παρουσιαζόταν για πρώτη φορά το νέο λευκό κρασί του κτήματος από την ποικιλία Chardonnay.
Ο οίνος αυτός ήταν πλούσιος, σωματώδης, λιπαρός, έντονα καπνιστός (7 μήνες σε γαλλικά βαρέλια, 4 μήνες παραμένει με τις οινολάσπες). Η οξύτητα ήταν ευχάριστη και σε συνδυασμό με το ριζότο με κρόκο κοζάνης και γαρίδες, απολαύσαμε έναν εκρηκτικό συνδυασμό.
Φυσικά και δοκιμάσαμε το Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc με μια ανάμικτη πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι και ροκφορ. Πετυχημένος συνδυασμός. Τα αρώματα εσπεριδοειδών ταίριαζαν απόλυτα με το πορτοκάλι της σαλάτας. Ισορροπημένο κρασί με επίγευση διαρκείας.
Το κόκκινο Κτήμα Αλφα (Syrah-Merlot-Ξινόμαυρο) ήταν αναμενόμενο να μας καθηλώσει, αν και μάλλον υπερετερούσε του κυρίως πιάτου. Πλούσιο μπουκέτο, πολύπλοκο, έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και πιπέρια. Εμφανέστατες τανίνες, που κάνουν το συγκεκριμένο κρασί ιδανικό για παλαίωση!
Για το τέλος, ο επιδόρπιος οίνος "Ωμέγα" του κτήματος σε συνδυασμό με μους βανίλια, μπισκότο και ροδάκινο. Gewuertztraminer και Μαλαγουζια που ευωδιάζουν αχλάδι και άγουρο βερίκοκο, χωρίς να δημιουργούν "γλυκερή" αίσθηση.

Και εις "Άλφα" με υγεία!!

4 σχόλια: