Αυτό το Πάσχα δεν είμασταν και τόσο συμβατικοί. Τα κόκκινα κρασιά περιορίστηκαν μόνο σε ένα Ξινόμαυρο, ενώ ακολουθήσαμε τη συμβουλή οινοπαραγωγών της Σαντορίνης να δοκιμάσουμε κατσικάκι, αλλά και κοκορέτσι με λευκό ασύρτικο. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και σέ ένα δροσερό ροζέ.
1) Παπαϊωάννου Ασύρτικο (Πλαγιές Άη Λια...βοήθειά μας). Εσοδείας 2008 αμπέλι βιολογικής καλλιέργειας. Χρώμα ανοικτό κίτρινο με απαλά αρώματα κίτρινων φρούτων κυρίως κίτρου. Ικανοποιητική οξύτητα, σύντομη επίγευση.
Βαθμολογία: 83/100
2) Κτήμα Σιγάλα 2008, Ασύρτικο Αθήρι. Λαμπερό κίτρινο χρώμα. Αποτελεί μία ενδιαφέρουσα σύνθεση τυπικού ασύρτικου σαντορίνης αλλά σχετικά φρουτώδες. Έτσι απαντάμε σχετικά έντονες λεμονάτες νύξεις μαζί με αλμύρα και μεταλικότητα. Πλούσιο και ισορροπημένο. Ένα κρασί "Value for money".
Βαθμολογία: 85/100
3) Παπαϊωάννου Ροζέ: Ανοικτό ερυθρό με βυσινί αποχρώσεις. Τυπικό ροζέ αγιωργιτικο με αρώματα τριαντάφυλλο και κεράσι και ευχάριστη οξύτητα.
Βαθμολογία: 83/100
4) Κτήμα Πήγασος (Μαρκοβίτης) Ξινόμαυρο, 2000.
Δέκα χρόνια μετά, το κρασί αυτό διατηρεί τις αντοχές του. Χρώμα κόκκινο με κεραμιδί ανταύγειες. Αρώματα σύνθετα μεσαίας έντασης (ντοματάκι, ζαμπόν, πιπέρι) τα οποία με το πέρασμα της ώρας άνοιγαν αξιοπρεπώς χωρίς όμως κάποια υπέρβαση. Οι τανίνες είναι πλεόν αρκετά μαλακές, όπως και η οξύτητα. Καλή επίγευση.
Βαθμολογία: 84/100
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου