Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Κτήμα Παπαγιάννη στο Whispers of Wine

Το Whispers of Wine μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε κρασιά ενός λιγότερου γνωστού αλλά ενδιαφέροντος κτήματος. Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη από την Αρναία Χαλκιδικής.
Γνωρίζαμε την περίφημη μαλαγουζιά του κτήματος αλλά όχι και την υπόλοιπη συλλογή.
Συνεπώς σπέυσαμε.
Το μενού αποτελούνταν από 5 πιάτα και 4 οίνους (έλειπε ο επιδόρπιος).
Πρώτο πιάτο: εσκαλόπ κοτόπουλου μαριναρισμένο σε σινάπι και lemongrass με ραγου πατάτας. Συνοδεύτηκε από τη Μαλαγουζιά. Το κρασί ήταν εξαιρετικό, άκρως αρωματικό, πλούσιο και απολαυστικό. Ταιριαστό και με το πιάτο.
Δευτερο πιάτο: σαλάτα με σαλαμι Νάπολης, καρύδια, και κατσικίσιο τυρί. Συνδυάστηκε με το λευκό του κτήματος από viogner και ασύρτικο. Ενδιαφέρουσα σαλάτα, το κρασί κάπως αδύναμο, ίσως το αδικούσε το ότι σερβιρίστηκε μετά την πολύ δυνατή μαλαγουζιά.
Τρίτο πιάτο: λαζάνι γεμιστό με θαλασσινά, ντομάτα και βασιλικό. Η συνοδεία του ήταν το ροζέ, από grenache και syrah. Ικανοποιητικότατος συνδυασμός, το ροζέ τυπικό των δύο ποικιλιών.
Το κυρίως ήταν πάπια σε κόκκινο κρασί, με λαχανικά και μια πολύ ωραία σάλτσα από κέδρο και πετιμέζι. Ο ερυθρός ήταν από ξινόμαυρο, cabernet και syrah. Κλασικό χαρμάνι, ταιριαστό με το έδεσμα.
Το επιδόρπιο (άνευ οίνου) ήταν τάρτα σοκολάτας με καραμέλα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.
Οι ποσότητες του φαγητού ήταν ικανοποιητικές, καλοδουλεμένα πιάτα και με σωστό ρυθμό σερβιρίσματος. Μια καλή βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου