Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Pinot Noir 2008 by Παπαϊωάννου


By Παπαϊωάννου...by far! Αν και πλησιάζει η θερινή περίοδος όπου η κατανάλωση μου στρέφεται στους δροσερούς λευκούς και ερυθρωπούς οίνους, πήρα το "ρίσκο" να αγοράσω μια ποσότητα Pinot Noir του κυρίου Παπαϊωάννου. Η συμβουλή ενός καλού φίλου αποδείχτηκε εξαιρετική όταν δοκίμασα την πρώτη φιάλη και θεωρώ ότι και οι υπόλοιπες θα είναι απολαυστικές.
Άλλωστε ο Παπαϊωάννου είναι ο πρώτος που το καλλιέργησε και το οινοποίησε εν Ελλάδι και έκανε εμάς τους ταπεινούς οινόφιλους να διευρύνουμε τους οινικούς μας ορίζοντες.
Χρώμα μεσαίου βάθους, αρώματα δαμάσκηνου και μπαχαρικών, ελαφρύ σώμα που είναι άλλωστε χαρακτηριστικό της ποικιλίας. Ένα ισορροπημένο και ελαφρώς "πικάντικο" κρασί που με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Σερβιρίστηκε σε θερμοκρασία 16 βαθμών κελσίου και συνοδεύτηκε με ήπια κίτρινα τυριά (γραβιέρα και provolone).
Ας σημειωθεί ότι ίσως ένα από τα καλύτερα value for money κρασιά (δεδομένου ότι είναι και μια μη διαδεδομένη ποικιλία στην Ελλάδα.
Βαθμολογία: 86/100

2 σχόλια:

  1. και είναι και από αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώνης Μαλακόντας14 Απριλίου 2010 στις 2:28 π.μ.

    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ΚΑΘΕΤΑ.
    Κατά την γνώμη μου, είναι από τα χειρότερα Pinot Noir που έχω δοκιμάσει (και έχω δοκιμάσει αρκετά). Κυρίως με απαράδεκτη οξύτητα για την ποικιλία.

    Θα συνιστούσα να δοκιμάσεις το Rosemount Estate Pinot Noir, ενα εξαιρετικό Αυστραλέζικο Pinot Noir στα 12 περίπου Ε. Θα το βρείς σε αρκετές κάβες, καθώς και στο House of Wine (http://www.houseofwine.gr/how/estate-pinot-noir.html). Είναι αντιπροσωπευτικό της δουλειάς των Αυστραλών στο Pinot Noir, και -πιστεύω- υπόδειγμα προς μίμηση.

    Βέβαια, το ποιό κρασί είναι καλύτερο, είναι απόλυτα προσωπικό γούστο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή