Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Μυράμπελος 2007

Τα κρητικά κρασιά -πλην κάποιων λαμπρών εξαιρέσεων- δεν τα έχω σε μεγάλη υπόληψη. Μετά από αρκετό καιρό είπα να ξαναδοκιμάσω δύο κλασικές κρητικές ποικιλίες σε blend. Μανδηλαριά και Κοτσιφάλι. Ένα κρασί της Mediterra Οινοποιητικής εσοδείας 2007. Το κρασί είναι περασμένο από βαρέλι το οποίο χαρίζει πολλά στις συγκεκριμένες ποικιλίες. Η οινοποίηση φαίνεται προσεγμένη αφού τιθασεύει την οξύτητα των ποικιλιών. Τα αρώματα που κυριαρχούν είναι αυτά των πιπεριών με έντονη την παρουσία επίσης του ξύλου και του καπνού. Σώμα αδύναμο με καλή όμως επίγευση.

Βαθμολογία: 83/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου