Σε πρόσφατο επαγγελματικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη είχα την ευκαιρία να γευματίσω και να συνοδεύσω με ένα βόρειο κρασί, τη Μαλαγουζιά του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Να αναφέρω ότι ήταν πολύ θετικό ότι το εστιατόριο είχε μια τίμια λίστα κρασιών και γνώριζαν από κανόνες σερβιρίσματος.
Η φιάλη ήταν εσοδείας 2010. Στο χρώμα κυριαρχούσαν ξανθοπράσινες ανταύγειες και στη μύτη ήταν φυσικά πληθωρικώς αρωματική. Μάνγκο και ώριμα εσπεριδοειδή, κίτρο και πορτοκάλι. Στο στόμα πολύ πλούσια, χορταστική, με καλή και δροσιστική οξύτητα. Ένα ισορροπημένο κρασί με επίγευση διαρκείας που επιμένει.
Να σημειωθεί ότι η γηγενής αυτή ποικιλία έχει διασωθεί και έχει δουλευτεί πολύ από το Γεροβασιλείου, που χαρακτηρίζεται στο εξωτερικό από τον οινικό τύπο ως ο πατέρας της Μαλαγουζιάς.
Βαθμολογία: 90/100
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου