Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Evangelo 2006 by Γεροβασιλείου


Ένα κρασί με το όνομα του παραγωγού. Συνήθως όταν μπαίνει το όνομα του παραγωγού ή κάποιου αγαπημένου προσώπου της οινοποιητικής οικογένειας, το κρασί είναι ιδιαίτερο.
Αυτό σαφώς δε θα μπορούσε να διαφοροποιείται στην περίπτωση του Εύαγγελου Γεροβασιλείου που ούτως ή άλλως μας έχει συνηθίσει σε ωραίες δουλειές.
Το Evangelo λοιπόν, είναι ένα blend τυπικό στην περιοχή του Ροδανού, με 92% ερυθρό syrah και εμπλουτισμένο με 8% λευκό viogner. Μια ενδιαφέρουσα τεχνική που έχουν αναπτύξει οι πρωτομάστορες Γάλλοι και δίνει μια ιδιαίτερη φινέτσα σε αυτά τα κρασιά. Το viogner μαλακώνει λίγο το syrah αλλά προσφέρει και επιπρόσθετο άρωμα.
Χρονολογίας 2006, αρκούντως παλαιωμένο. Βαθύ κόκκινο χρώμα, σχεδόν αδιαπέραστο με πολύ ευχάριστα αρώματα βατόμουρου και γλυκόριζας αλλά και νύξεις άνθεων. Στο στόμα είναι απολαυστικότατο. Ισορροπημένο, ευγενικές ταννίνες που έχουν μαλακώσει αρκετά αλλά αντέχουν σαφώς, πικάντικες νότες που γοητεύουν. Πολύ ικανοποιητική επίγευση. Ένα μεγάλο κρασί, που μπορεί να παλαιώσει κι άλλο και που σαφώς δεν το χορταίνεις. Όποιος αντέξει να το διατηρήσει, θα έχει να απολαύσει ένα γευστικό δυναμίτη.


Βαθμολογία 93/100

3 σχόλια:

  1. sigoura ennoeis stin perioxi tou rodanou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και καθήμενος (μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή) ορθώς παρατήρησες...και μάλιστα βόρειου Ροδανού, να συμπληρώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Rhône γαλλιστί και πιο συγκεκριμένα Côte-Rôtie.
    Στη διάθεση σου, Ανώνυμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή