Με την έναρξη της φετινής περιόδου δράξαμε την ευκαιρία και συμμετείχαμε στη γευστική διαδρομή γευσιγνωσίας με τα κρασιά του Νίκου Λαζαρίδη στο εστιατόριο Whispers of Wine. Ήταν μια καλή ευκαιρία μιας και δεν είχαμε στο παρελθόν πετύχει δείπνο με τα κρασιά του συγκεκριμένου παραγωγού.
Τα κρασιά και τα αντίστοιχα πιάτα ήταν τέσσερα αυτή τη φορά.
Το πρώτο μια μπρουσκέτα με ντοματίνια, καρύδι και ροκφορ συν λίγη πράσινη σαλάτα με σως από το πρώτο κρασί που σερβιρίστηκε. Αυτό ήταν το Solitaire, λευκός αφρώδης από Trebianno και Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Δροσιστική οξύτητα, αρκετά αρωματικό και πολυ καλή επίγευση. Το πιάτο επίσης πολύ γευστικό αλλά κάπως πιο απλό από ότι έχουμε συνηθίσει στο συγκεκριμένο εστιατόριο.
Βαθμολογία: 87/100
Συνεχίσαμε με ζυμαρικά με θαλασσινά, λεμόνι και μια ελαφριά κρέμα βανίλιας. Πολύ καλό πιάτο. Τα υλικά παντρεμένα με άριστο τρόπο μεταξύ τους. Ευχαρίστως θα έτρωγα και δεύτερη μερίδα. Το κρασί που το συνόδευσε ήταν ο Χρυσός Λέων, 100% Chardonnay. Δεν μας έκανε ιδιαίτερη εντυπωση, κάπως αδύναμο, δεν είχε την πλούσια αίσθηση ενός chardonnay.
Βαθμολογία: 80/100
Το κυρίως πιάτο ήταν μοσχάρι με δαμάσκηνο, σύκο και λαχανικά. Γευστικό με το κρέας να παραμένει τρυφερό και ζουμερό. Το κρασί ήταν Syrah, με την ετικέτα Μαύρο Πρόβατο. Δεν μας κέρδισε και ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας. Τόσο σε ότι αφορά το συνδυασμό με το πιάτο όσο και σε σχέση με τι περιμένουμε από ένα syrah. Πολύ ελαφρύ, αρώματα μέτριας έντασης, κοντή επίγευση.
Βαθμολογία: 81/100
Το επιδόρπιο ήταν σούπα (!) με φρούτα, κόκκινο κρασί και παγωτό κανέλα. Δεν ήταν του γούστου μας καθώς δε θεωρώ τη σούπα ικανοποιητική για επιδόρπιο. Το γλυκό κρασί του κτήματος ικανοποιητικό αν και δεν είμαστε φανατικοί του είδους. Mushk, λευκός φυσικώς γλυκύς από Μοσχάτο Αλεξανδρείας.
Να σημειώσουμε ότι το εστιατόριο στη συγκεκριμένη βραδιά είχε τιμολογήσει πιο χαμηλά από ότι συνήθως αντίστοιχες γευσιγνωσίες και για αυτό το λόγο αξίζει έναν έπαινο. Θα πρέπει να συνεχιστεί όμως.
Η κουζίνα ήταν λίγο διαφορετική από ότι είχαμε συνηθίσει. Θα τη χαρακτήριζα λίγο πιο "οικεία". Ίσως ευθύνεται η αλλαγή σεφ αυτή τη χρονιά, όπου στη θέση του Νίκου Κουτρουμανίδη επανέρχεται ο Γιώργος Γρύλλης. Τα πιάτα παραμένουν εύγευστα πάντως.
Θα δοκιμάσουμε ξανά και θα επανέλθουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου