Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Le Grand Balcon in St George Lycabettus

Ένα γεύμα με εξαιρετική θέα είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε στο εστιατόριο Le Grand Balcon του ξενοδοχείου St George Lycabettus. Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου και με ευρύχωρο μπαλκόνι εδρεύει το εν λόγω εστιατόριο. Η θέα είναι άπλετη προς την πόλη και μπορεί να δει κάποιος από τον Υμηττό έως τη θάλασσα του Φαλήρου και από την Ακρόπολη έως το όρος Αιγάλεω.
Το γεύμα περιλάμβανε σαλάτα, κυρίως και επιδόρπιο. Δοκιμάσαμε και τις δύο επιλογές σε σαλάτα, μία ανάμεικτη πράσινη και μια ρόκα-σπανάκι. Ήταν αρκετά καλές, φρέσκες και το άρτυμα δεν τις βάραινε. Το κυρίως ήταν επιλογή από τέσσερα πιάτα, αλλά διαλέξαμε δύο σολωμούς ψητούς με μαραθόριζα. Καλοψημένο, ζουμερό και πολύ γευστικό. Το επιδόρπιο ήταν πανακότα με σος ελληνικού καφέ. Δε θα μπορούσα να πω ότι ήταν κάτι το διαφορετικό, μια αποδεκτή πανακότα.
Για να μην αποβληθώ από το blog ως γράφων για θέματα εκτός κρασιού, θα αναφέρω ότι δεν πήραμε κάποιο κρασί. Οι τιμές στη λίστα κρασιών ήταν επιεικώς απαράδεκτες. Λευκά κρασιά ελληνικά να τιμολογούνται 47-48 ευρώ! Κι όμως οι τιμές απλά υπάρχουν. Η επιλογή σε ποτήρι ήταν ανώνυμη (στον κατάλογο και ζητούσαν 9 ευρώ για αυτό! Κανένα περαιτέρω σχόλιο.
Όσο για το φαγητό, στην τιμή των 19 ευρώ το άτομο για αυτό το γεύμα των 3 πιάτων, θεωρώ ότι είναι πολύ λογικό. Στις κανονικές τιμές του καταλόγου δε θα τα πλήρωνα διότι δενμε ενδιαφέρει να πληρώνω μιασαλάτα πανάκριβα επειδή βλέπω στον ορίζοντα το βράχο της Ακρόπολης ή το φαληρικό όρμο. Ίσως οι διάφορες προσφορές δείχνουν το τρόπο που πρέπει οι επιχειρηματίες της εστιάσης να δουν την οικονομική ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου