Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αξίζει τα λεφτά του;

Το κρασί Carmin de Peumo από το Concha Y Toro προέρχεται από την ποικιλία Carmenere η οποία καλλιεργείται "φανατικά" στην Χιλή. Πρόκειται για ένα ακριβό (για το βαλάντιο μου κρασί) μιας και κοστίζει περί τα 80 Ευρώ. Δεν συνηθίζω να αγοράζω τόσο ακριβά κρασιά αφενός γιατί είναι ακριβά για το εισόδημά μου, αφετέρου γιατί πιστεύω ότι μπορώ να τα υποκαταστήσω σε ένα βαθμό με αρκετά φθηνότερα.
Το συγκεκριμένο χιλιανό κρασί είναι πράγματι απολαυστικό. Σκούρο κόκκινο χρώμα, πυκνό σώμα, νόστιμες τανίνες, πολύ ισορροπημένη οξύτητα. Συνδύαζε πολύπλοκα αρώματα φρούτων και μπαχαρικών, καθώς και νότες σοκολάτας και καπνού. Μόνο σφάλμα μου ότι δεν το άφησα αρκετά στην καράφα. Πιστεύω ότι είχε να προσφέρει ακόμα περισσότερο.
Αξίζει τα λεφτά του; Εξαρτάται το εισόδημα....Πάντως άνετα θα μπορούσα να αντλήσω αντίστοιχη απόλαυση από ένα σαφώς οικονομικότερο ελληνικό κρασί όπως για παράδειγμα το Μικροκλίμα του Παπαϊωάννου, ή τα Anis Animus του Τσώλη, ή το Αυλοτόπι του Τσέλεπου ή το Syrah του Παύλιδη κλπ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου