Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Avanti Αβαντίς


Μαλαγουζιά. Μια γηγενής ελληνική ποικιλία. Εξαιρετικά αρωματική και πολύ ιδιαίτερη. Μέτρια οξύτητα και υψηλός αλκοολικός βαθμός συνήθως. Η χρήση της στα γεύματα θέλει προσοχή καθώς επισκιάζει ευκολότατα τα συνήθη λευκά κρασιά και δημιουργεί προβλήματα, εκτός κι αν σερβιριστεί μόνο αυτή η ποικιλία ή εάν κρατηθεί ως τελευταίο σερβιριζόμενο κρασί.
Μια ομάδα φανατικών ερασιτεχνών (Τάσος, Ζωή, Sophie και ο υπογράφων) απολαύσαμε τη μαλαγουζιά του κτήματος Αβαντίς, εσοδείας 2008 και μαγευτήκαμε. Το κτήμα Αβαντίς μεγαλούργησε (δυστυχώς δε μπορώ να κρύψω τη συμπάθεια μου, αλλά δε μπορώ να τη θεωρήσω αδικαιολόγητη). Μύτη έντονη, αχλάδι, λεμόνι, αρώματα άνθεων. Στόμα μεστό, πλούσιο με κάτι το εξωτικό. Επίγευση διαρκείας. Απολαυστικότατο!
Ευχαριστούμε το κτήμα για τη δουλειά του που μας κάνει να απολαμβάνουμε ποιοτικό κρασί και από ελληνικές ποικιλίες. Τέτοια αποτελέσματα θα πρέπει να γίνονται γνωστά οπωσδήποτε.

Μια τυφλή γευστική δοκιμή σε μαλαγουζιές με βάζει σε πειρασμούς, ελπίζω να παρακινηθούμε φίλτατοι οινολάτρες. Μαλαγουζιά Ρωξάνη Μάτσα, ε; Pal mal...

3 σχόλια:

  1. Πράγματι πολύ καλή η Μαλαγουζιά. Πάντως πιστεύω ότι η καλή ελληνική Μαλαγουζιά δεν έχει να ζηλέψει από το καλό Sauvignon Blanc.

    Και η ιδέα για γευστική δοκιμή εξίσου καλή.

    Ο Οινοχόος έκανε πρόσφατα:
    http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_05/08/2009_291565

    Μία ιδεα από Μαλαγουζιές εδω:
    http://www.athinorama.gr/wine/guide/default.aspx?brand=58

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναστάσιε, παίζουμε μπάλα μόνοι μας. Τη γευστική δοκιμή του Οινοχόου την είχα διαβάσει και μου άρεσε διότι είχε πληθώρα κρασιών. Να δούμε τι θα κάνουμε εμείς οι ταπεινοί ερασιτέχνες και σε τι συμπεράσματα θα οδηγηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Μαλαγουζιά Ρωξάνης Μάτσα πήρε την υψηλότερη βαθμολογία. Με σημείωση βέβαια, με την οποία συμφωνώ, ότι δεν έχει τον τυπικό χαρακτήρα της Μαλαγουζιάς. Μια τυφλή γευστική δοκιμή θα μας λύσει όλες τις απορίες. Καλή ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή