Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

I am feeling supersonic, give me GIN and tonic!

Για πρώτη φορά θα τολμήσω, θα αμαυρώσω την ιδεολογία του blog που με τόσο κόπο και ξενύχτι (!) έχουμε στήσει με τον Αναστάσιο.
Αντί οίνου θα προχωρήσω σε άλλα αλκοόλια, καθώς, ως γνωστόν, είμαι θιασώτης των οινο-πνευμάτων, όπως πολλοί από εσάς άλλωστε.
Gin λοιπόν. Τα βασικά: Gordon's, Beefeater, Bombay Sapphire, Tangueray. Προτίμηση στο Tangueray για την ξηρή του γέυση, την πολλαπλή του απόσταξη και τον υψηλό αλκοολικό βαθμό. Ανάλογα με τη διάθεση μεταπηδούμε σε Bombay για τον πιο αρωματικό χαρακτήρα με τα πολλά βότανα που έχουν συμμετάσχει στην απόσταξη καθώς και για το στυλάτο μπουκάλι.
Gin: Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό, ξεδιψαστικό, σε μεθάει χωρίς να σε μεθάει (τώρα πως το εννοώ αυτό, δεν μπορώ να το εξηγήσω, ίσως σε κάποια συνάντηση ΑΑ να υπάρχουν ψαγμένες απαντήσεις). Πάντως και χειμώνας να είναι ένα καλοφτιαγμένο τζιν με μια φέτα lime, σου φτιάχνει άλλη διάθεση. Άλλωστε, "Summer is a state of mind".
Κατόπιν πολλών μποτιλιών από τα παραπάνω, έφτασε στη ζωή μου μια στιγμή ωριμότητας (από τις σπάνιες). Gin Hendrick's από τη Σκωτία - αυτή η χώρα έχει πολλά κρυμμένα μυστικά μάλλον. Μπουκάλι αδιαφανές, βαρύ κι ασήκωτο που δεν περνάει απαρατήρητο. Πώμα με φελλό που μόλις απομακρυνθεί αποκαλύπτονται απίστευτα αρώματα τριαντάφυλλου - καμία σχέση με τα απλά gin. Η γνωστή μυρωδιά οινοπνεύματος απουσιάζει και ταξιδεύουμε σε ανθισμένους βραδινούς κήπους. Επίσης ανακαλύπτουμε αρώματα αγγουριού, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ένα προχωρημένο απογειωτικό συνδυασμό.

Combination:
  • 5 cl Hendrick's
  • tonic (premium)
  • φλούδες από βιολογικό αγγούρι
  • μια φέτα από το παραπάνω αγγούρι
  • άφθονο σκληρό πάγο (για να μη λυώνει και νερώνει το αλκοόλι μας)
Βάζουμε τις φλούδες στο ποτήρι, προσθέτουμε το Hendrick's, τον πάγο και απογεμίζουμε με το tonic (100 ml, καλά είναι, το αφήνω). Στο τέλος προσθέτουμε και μια φέτα από το αρωματικό, βιολογικό αγγούρι μας.
Τα ρέστα μου.

(εάν τύχει και δοκιμάσω tangueray 10 ή beefeater 24, θα ενημερώσω)

3 σχόλια:

  1. Terroirista, θα συμφωνήσω μαζί σου για το Tanqueray, είναι το τζιν της προτίμησής μου επίσης, κυρίως το καλοκαίρι. Όμως η περιγραφή σου για το Hendrick's με έχει αναστατώσει! Όπως επίσης και η συνταγή σου για το cucumber tonic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εεεε ιερόσυλε....τι είναι αυτά που γράφεις? Θα σε διαγράψω από τους συνεργάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή