Terroista σε μεγάλα κέφια!
Άμα τη επιστροφή μας από τη θερινή ανάπαυλα, νιώθουμε έντονο το αίσθημα έλλειψης οινοποσιών (ποιοτικών διότι από ξυδόκρασο βρήκαμε παντού).
Αφου είχαμε οικειοποιηθεί και τις γεύσεις της θάλασσας, είπαμε να κάνουμε ένα συνδυασμό τυπικό. Σολωμός στα κάρβουνα με την κοσμοπολίτικη ποικιλία Chardonnay. Οινοποιημένη από τον Απόστολο Λύκο στην Εύβοια, εσοδείας 2007 [www.lykoswines.gr]. Όντως ταίριαξε ο οίνος με τον ιχθύ. Λιπαρό, βαρελίσιο, με τη γνωστή βανίλια παρούσα και νύξεις καπνού. Τροπικά φρούτα, ίσως ανανάς. Το σερβίραμε στους 11 βαθμούς Κελσίου.
Θεωρώ ότι είναι ένα αξιοπρεπέστατο chardonnay που διατηρείται καλά στο πέρασμα του χρόνου και ταιριάζει με τα λιπαρά ψάρια.
Bonus: μαρινάρισμα σολωμού.
ελαιόλαδο (όσο πιο εξαιρετικό τόσο καλύτερο, νομίζω όλοι το καταλαβαίνουμε)
χυμό από ένα λεμόνι,
vodka, (έβαλα smirnoff την μπλε την 50άρα, μια χαρά δεν την ακούσαμε)
ρίγανη αρκετή,
κόκκους πράσινου πιπεριού
το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Άψογος και λογοτεχνικός
ΑπάντησηΔιαγραφήδοκιμασα το λίγο chardonnay που μου είχε μείνει με φασολάκια και ήταν μια χαρά. είναι κακό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι. Aρκεί τα φασολάκια να είναι βιολογικής καλλιέργειας.
ΑπάντησηΔιαγραφή