Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Terrorista και Σια στη ΓΕΝΚΑ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009. Ξενοδοχείο Ηilton. ΓΕΝΚΑ WINE FAIR.
Ο Terrorista, ο Bon-Viveur και ένας άγνωστος οινόφιλος (φίλε Παναγιώτη φόρα το προσωπείο σου) βρέθηκαν εκεί.
Κρασιά από τον παγκόσμιο αμπελώνα που εμπορεύεται η εταιρία ΓΕΝΚΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο εκείνη την ημέρα. Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αμερική (Καλιφόρνια), Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Χιλή, Αργεντινή.
Κρασιά σχετικά φτηνά, για τα οποία αμφιβάλλω για την ποιότητα και την τιμή τους (μπορεί να κοστίζουν 1 ευρώ και να μας το πουλάνε 10 ευρώ - δεν το θεωρώ και ό, τι καλύτερο σε value for money). Κρασιά πολύ ακριβά, 500 ευρώ η φιάλη τα οποία φυσικά και απουσίαζαν από την έκθεση, οπότε δεν έχουμε γνώση για αυτά. Και κρασιά μέσα σε πιο προσιτά εύρη τιμών. 30, 40, 50, 100 ευρώ.
Προσωπικά ενθουσιάστηκα από λίγα κυρίως κάποια κόκκινα γαλλικά από Rhone. Cote Rotie, Hermitage Rouge, Cote Du Rhone Rouge, Chateuneuf Du Pape Rouge Cuvee exceptionelle.
Επίσης Barolo και Barbaresco από Ιταλία, παραγωγός Gaja, Piemonte, Ιταλία.
Τα κρασιά του Miguel Torres, τα γνώριζα και είχα καλή γνώμη εκ των προτέρων.
Τα καλιφορνέζικα μου φάνηκαν γλυκόπιοτα. Το δε Ovation (Chardonnay) στην τιμή των 45 ευρώ το θεωρώ υπερτιμημένο.
Στα λευκά της Ν. Ζηλανδίας κατάλαβα τη διαφορά που οφείλεται στο διαφορετικό κλίμα της Ωκεανίας. Περισσότερη φυτικότητα και διαφορετική οξύτητα.
Περί των γαλλικών, αν και οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες, θεωρώ ότι αυτά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, θέλουν πολλή διερεύνηση για την ποιότητα τους. Στη Γαλλία μπορεί και να υπάρχουν καλύτερα και σε καλύτερη τιμή.
Τέλος να συγχαρώ τους διοργανωτές καθώς υπήρχαν σε τακτά χρονικά διαστήματα τυριά, αλλαντικά και αρτοποιήματα να συνοδεύσουν τους οίνους. Νερό επίσης άφθονο. Τα αναφέρω διότι έχουν δει πολλά τα μάτια μας (και έχουν υποφέρει τα στόματα μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου