Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Στο Whispers of Wine είχαμε και πάλι Thema (κτήμα Παυλίδη)

Ως φανατικοί του κτήματος Παυλίδη από τη Δράμα, δε γινόταν να απουσιάσουμε από τη βραδιά γευσιγνωσίας που οργανώθηκε στο γνωστό και μη εξαιρετέο Whispers of Wine στο Μαρούσι.
Αν κρίνουμε και από την παρουσία του κόσμου εκείνη τη βραδιά, μάλλον είναι πολλοί οι φανατικοί.
Τα κρασιά έρρεαν άφθονα ως συνήθως, το φαγητό ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο και η διάθεση ανεβασμένη. Μπράβο στους οικοδεσπότες που ξεκίνησαν τη νεά σεζόν με μια τόσο δυνατή γευσιγνωσία.
Το πρώτο κρασί ήταν το Thema λευκό (sauvignon blanc - ασύρτικο), ένας πολυδουλεμένος συνδυασμός στη Β. Ελλάδα. Αρωματικό με κύριο χαρακτηριστικό τα λευκόσαρκα φρούτα, τονισμένη οξύτητα, καλό σώμα, έδενε αρμονικά με δείγμα κοτόπουλου και καραβίδας σε φύλλο με κρέμα βουτύρου. Λίγη περισσότερη ποσότητα φαγητού θα την εκτιμούσαμε δεόντως.
Στη συνέχεια ήπιαμε το αγαπημένο μας ροζέ από tempranillo. Φραουλένιο και ίχνη τριαντάφυλλου, φινετσάτο, πολύ καλή επίγευση με νότες καραμέλας. Η σαλάτα που το συνόδευε (ανάμεικτη με speck αγριόχοιρου, vinegraitte μύρτιλου και χαλούμι) ήταν για άλλη μια φορά ενδιαφέρουσα, αλλά ακουγόταν έντονα το μύρτιλο στο άρτυμα και το θεωρώ αρνητικό.
Το Thema ερυθρό μας κατέπληξε για άλλη μια φορά. Πλούσιο, γενναιώδωρο, καλές ταννίνες. Πιπεράτο λόγω Syrah, αλλά και φρουτώδες από το αγιωργήτικο. Στρογγυλό και καλοδουλεμένο, η σοδειά του 2007 ήταν πολύ καλή (σαφώς και με την παλαίωση θα δείξει περισσότερο), αλλά μας μεταβίβασαν την πληροφορία ότι του 2008 είναι ανώτερο. Οψόμεθα.
Το syrah του κτήματος έκλεινε τη βραδιά με διττό ρόλο (όπως και παλαιότερα). Συνόδευε το κυρίως πιάτο (πάπια με mostarde κυδωνιού, πιπέρι εκραζέ και πουρέ πατάτας με αρμπαρόριζα και πορτοκάλι) αλλά και το επιδόρπιο (Cremeaux μαύρης σοκολάτας με bitter καραμέλα και σουσάμι). Θα αναφέρω ότι έπαιξε το ρόλο του επάξια. Εξαιρετική επιλογή για την πάπια. Στιβαρό, μπαχαράτο, με νότες σοκολάτας αλλά και βανίλια ένεκα της παλαίωσης σε βαρέλι , έντονα σαρκώδες. Απλώς θεσπέσιο.
Οι νότες σοκολάτας καθώς και το ισορροπημένο σώμα του παρόλες τις ταννίνες το καθιστούν και μια αποδεκτή αν και ακραία επιλογή για σοκολατοειδή επιδόρπια.

Thema λευκό: 84/100
Thema ροζέ: 86/100
Thema ερυθρό: 89/100
Syrah: 90/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου