Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Marques de Caceres Rioja 2005

Αν και συνήθως αναφερόμαστε σε ελληνικά κρασιά, θα κάνουμε μια εξαίρεση για ένα κρασί από την Ισπανία. Bodegas Marques de Caceres. Εσοδείας 2005, από την περιοχή της Rioha. Τα κρασιά της περιοχής περιέχουν κυρίως tempranillo αλλά και κάποιες άλλες ποικιλίες. Αν δεν κάνω λάθος στην ποικιλιακή σύνθεση του συγκεκριμένου κρασιού συμμετέχουν οι ποικιλίες Garnacha και Graciano χωρίς όμως να γνωρίζω αναλογίες.
Ζωηρό κόκκινο χρώμα, με κάποιες πορτοκαλί ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων (κεράσι και φραμπουάζ), σοκολάτας, μια αίσθηση μπαχαρικών (κόλιανδρος) καθώς και ένα άγγιγμα βανίλιας λόγω βαρελιού και παλαίωσης. Στο στόμα είναι πλούσιο, ευγενικές σαρκώδεις ταννίνες μαλακωμένες από το χρόνο και νότες αποξηραμένου δαμάσκηνου. Μέτρια επίγευση.
Αξιοσημείωτο ότι ο συγκεκριμένος παραγωγός ήταν από τους βασικούς πρωτεργάτες στην αναβίωση της Rioha τη δεκαετία του '70 που συνέβαλε στο να δημιουργηθεί το όνομα που διαθέτουν τα κρασιά της περιοχής σήμερα και έχουν γίνει διάσημα.
Βαθμολογία: 87/100

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχουν και άλλες ποικιλίες. Πάντως συνήθως υπάρχουν αλλά σε μικρή αναλογία σε σχέση με το Tempranillo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε να βάλω και εγώ καμία ανάρτηση. Έχω αρκετές αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή