Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Αμπελώνες Αντωνόπουλου στο Whispers of Wine

Οι Οινολογίες βρήκαν ευκαιρία να ασχοληθούν με ένα ακόμα κτήμα το οποίο δεν είχαμε δοκιμάσει σε γευσιγνωσία μετά φαγητού: οι Αμπελώνες Αντωνόπουλου. Ένα οινοποιείο στην περιοχή της Πάτρας το οποίο παράγει πληθώρα κρασιών και έχει πολύ δυνατές "ετικέτες".
Τη συγκεκριμένη βραδιά δοκιμάσαμε 5 κρασιά, κάποια τα οποία δεν είχα δοκιμάσει ξανά.
Ξεκινήσαμε με τη Μαλαγουζιά του 2009, σε συνδυασμό με ενα πιτάκι γεμισμένο με κοτόπουλο και λαχανικά (εξαιρετικό πιάτο). Το κρασί κατ' εμέ ήταν μέτρια αρωματικό, με ροδάκινο και εσπεριδόειδή, είχε δροσιστική οξύτητα, καλό σώμα και δυνατή επίγευση.
Βαθμολογία: 84/100.

Συνεχίσαμε με το ημίξηρο ροζέ Άδολη Γης του 2009 επίσης. Φτιαγμένο απο cabernet sauvignon, το βρήκα γοητευτικό. Πολύ αρωματικό, με φράουλα, τριαντάφυλλο, παιδικό γιαούρτι (!), πλούσιο σώμα και επίγευση με διάρκεια. Η σαλάτα με την οποία συνδυάστηκε ήταν γευστικότατη, με ψημένο κατσικίσιο τυρί, καρύδια και μύρτιλα.
Βαθμολογία: 88/100.

Κατόπιν ήρθαν τα ριγκατόνι με καυτερό λουκάνικο, πιπεριές και ντομάτα και τα συνοδέψαμε με την Ιδιωτική Συλλογή. Ερυθρός οίνος από Μαυροδάφνη (60%) και Merlot (40%), εσοδείας 2005. Έντονα ξηρό και τανικό , με ελαφρύ σώμα και μύτη με σταφίδα, μικρά κόκκινα φρούτα. Φάνηκε να έχει αντοχές στο χρόνο.
Βαθμολογία: 85/100.

Το κυρίως ήταν μοσχάρι σχάρας με σάλτσα από μανιτάρια και κάστανο. Συνοδεία του ήταν το εξαιρετικό Νέα Δρυς του 2004. Ένα κορυφαίο κρασί. Cabernet κλασικής γαλλικής σχολής, πλούσιο, σωματώδες. Πράσινη πιπεριά, σοκολάτα, μπαχάρι, αλλά και ωραία βανίλια από το βαρέλι. Μεγάλη κλάση. Ίσως και μόνο για αυτό να αξίζει μια γευσιγνωσία του Αντωνόπουλου.
Βαθμολογία: 92/100.

Για το τέλος το μιλφειγ σοκολάτας με φράουλα και καφέ συνοδεύτηκε από μια κλασική επιλογή του κτήματος. Μαυροδάφνη γλυκιά όπου κυριαρχούσαν η τυπική σταφίδα και νότες καφέ.
Εν κατακλείδι μια πολύ γοητευτική βραδιά. Στα σύν, ο εξυπηρετικότατος και φιλικός sommelier του κτήματος. Και εις άλλα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου