Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ευάμπελος Γη Merlot - Cabernet Franc 2008


Το κτήμα Ευάμπελος Γη δημιουργήθηκε στο Δομοκό το 2000 από 5 φίλους, τύποι ανήσυχοι δημιουργικοί και πολυπράγμονες (όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα του κτήματος http://www.evampelosghi.gr/).

Αν και έχω περάσει αρκετές φορές από την περιοχή, ακόμα δεν έχω καταφέρει να επισκεφτώ το οινοποιείο. Το μόνο που έχω πετύχει είναι να προμηθευτώ τα κρασιά αλλά και διάφορα τοπικά προιόντα όπως πολύ καλό κατίκι στο παντοπωλείο "Το ροδι", το οποίο αποτελεί ένα στολίδι για την περιοχή.

Πέρα από τη σειρά Φιλοκτήτης του κτήματος, υπάρχουν υπάρχουν άλλα δύο κόκκινα κρασιά, πιο premium όπως θα τα ονομάζαμε στην ελληνοβαρβαρική. Το ένα εξ αυτών είναι ένα πάντρεμα του κοσμοπολίτικου merlot με το ξαδερφάκι του cabernet, το cabernet franc.

Ένα πληθωρικό κρασί, με ενδιαφέρουσα μύτη όπου κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, κεράσια και φράουλα αλλά και μπαχαράτες νότες. Καλό σώμα, ικανοποιητικές τανίνες και ωραία επίγευση.

Το κρασί συνόδευσε ποικιλία τυριών από την περιοχή του Δομοκού, οπότε η εντοπιότητα και των δύο βοήθησε και το ταίριασμα ήταν πολύ ευχάριστο.



Βαθμολογία: 86/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου