Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Οι οινολογίες στα Κιούπια

Με πλήρη σύνθεση οι οινολογίες δείπνησαν στα "Κιούπια" του Κολωνακίου.
Η βραδιά ήταν ένας συνδυασμός 13 πιάτων του αρχιμάγειρα του εστιατορίου και 2 κρασιών του κτήματος Παλυβού.
Το φαγητό ήταν υπέραρκετο, οι γεύσεις ήταν αξιοπρεπείς (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και το κόστος τίμιο δεδομένου ότι μπορούσες να μεθύσεις (εάν αυτό είναι το ζητούμενο) με ποιοτικά κρασιά. Το σέρβις ευγενικό και με καλό ρυθμό. Το κρασί προσεγμένο, σε σωστές θερμοκρασίες και άφθονο. Το περιβάλλον ζεστό και άνετο.
Το μενού είχε μανιταρόσουπα, σαλάτες, κάποια ορεκτικά, ποικιλία κρεάτων και δύο επιδόρπια στο τέλος. Τα κρέατα ήταν καλώς ψημένα και με ωραία παρουσίαση στο πιάτο. Ένσταση για το ένα πιάτο κρέατος που ήταν αδιάφορο, χοιρινό φουρνιστό με πατάτες καθώς και για τα δύο επιδόρπια, τα οποία δανειζόμενος το χαρακτηρισμό μέλους της ευρύτερης ομάδας των Οινολογιών, θα έθετα ως "κατοχικά". Ζελέ με φρούτα, και μους σοκολάτας. Θα περιμέναμε λίγη περισσότερη φαντασία από το σεφ και την ομάδα του. Αρνητική εντύπωση μου έκανε το σερβίρισμα των γλυκών από γαβάθες στο πιάτο του καθενός μας, με δυσάρεστο οπτικό αποτέλεσμα.
Τα κρασιά ήταν υπέρ του δέοντος ικανοποιητικά.
Λευκό για τα πρώτα πιάτα: Πέτρινες Πλαγιές 2008, Chardonnay - Μαλαγουζιά. Ένα κρασί best seller, που δύσκολα σε αφήνει αδιάφορο. Αρωματικό, πλούσιο, λευκόσαρκα φρούτα όπως βερύκοκο και αχλάδι, αλλά και εσπεριδοειδή γεμάτο σώμα και χορταστική επίγευση. Παρούσα και μια ελαφριά πικράδα. 85/100
Το κόκκινο ήταν το αγιωργήτικο του κτήματος: εσοδείας 2006, ισορροπημένο, βελούδινο, λυωμένες ταννίνες, αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων. Συνόδεψε αρμονικά τα κυρίως πιάτα με τα ψητά κρέατα. 85/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου