Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Εστιατόριο "Όμικρον"

Στον καιρό της κρίσης εμφανίζονται συνεχώς μπροστά μου προσφορές και εκπτώσεις. Πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι ποιά είναι η πραγματική τιμή μερικών πραγμάτων.

Κάνοντας λοιπόν χρήση μιας προσφοράς δειπνήσαμε στο εστιατόριο "Όμικρον" στην Κηφισιά. Το εστιατόριο ανήκει στον όμιλο Καστελόριζο και την υπογραφή της βάζει η γνωστή από τις τηλεοράσεις σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία είναι και μέτοχος του εστιατορίου.

Συμπαθητικός χώρος σε δύο ορόφους, ακόμα πιο ενδιαφέρον ο εξωτερικός χώρος για καλοκαιρινές βραδιές.

Το μενού περιλάμβανε ανά άτομο, ένα αρχικό κέρασμα, μια σαλάτα επιλογή από δύο, ένα ορεκτικό επιλογή από τρία, ένα κυρίως επιλογή από τέσσερα και ένα επιδόρπιο επιλογή από δύο. Όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 22,5 ευρώ ανά άτομο χωρίς τα ποτά.

Διαλέξαμε λοιπόν από μια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα (είτε με τυρί είτε με κομματάκια κοτόπουλου), βλητοτυροπιτάκια και καλαμαράκι γεμιστό , ένα ρυζότο με παντζάρι, φιλέτο τσιπούρα και από ενα γλυκό (γαλακτομπούρεκο και παρφε παγωτό με γεύση τσουρέκι). Οι ποσότητες ήταν χορταστικές, τρώγοντας όλα αυτά ήμασταν ικανοποιημένοι και δεν αναζητούσαμε συμπλήρωμα. Οι γεύσεις κυμαίνονταν από ευχάριστες έως όχι το κάτι ιδιαίτερο. Ανώτερα πιάτα θεωρώ τα γεμιστά καλαμαράκια με λαχανικά και τη σάλτσα πέστο, ενδιαφέρον το ροζ ρυζότο με τραγανή παρμεζάνα, πολύ "δυνατό" το παγωτό τσουρέκι, καλή ιδέα το καλωσόρισμα - σουπα σε φλυτζάνι espresso με ένα κομματάκι τυρένιας ζύμης.
Παράπτωμα ότι το γαλακτομπούρεκο έδινε την αίσθηση ότι δεν ήταν φρέσκο, οπότε και το αφήσαμε στην άκρη.

Τα υπόλοιπα πιάτα δεν ήταν άγευστα αλλά επουδενί δεν ξετρέλαιναν. Στις τιμές που εμείς δειπνήσαμε, η σχέση απόλαυσης/κόστους ήταν αποδεκτή και σχετικά προσιτή. Αν όμως πληρώσεις τις κανονικές τιμές του εστιατορίου και ο λογαριασμός αγγίξει τα 45-50 ευρώ το άτομο, τότε αρχίζεις να απορείς. Ποιός ο λόγος να γεύεσαι ρολά μελιτζάνας, τυροπιτάκια, μπιφτέκια και πράσινες σαλάτες με άρτυμα μελιού και να καλείσαι να πληρώσεις αυτά τα ποσά;

Ακόμα λοιπόν αναρωτιέμαι: ποιές είναι οι τιμές που πρέπει να πληρώνουμε; οι τιμές προσφοράς που αφθονούν πλέον; οι τιμές που καλούμασταν να πληρώνουμε πριν 1-2 χρόνια; οι τιμές που θα έρθουν καθώς θα βυθιζόμαστε μέσα στην κινούμενη άμμο της οικονομικής δυσπραγίας;

Να σημειώσουμε ότι το εστιατόριο ήταν σχεδόν άδειο, καθώς και ότι έχει λανσάρει μια σταθερή προσφορά με μειωμένες κατά πολύ τιμές σε προεπιλεγμένο μενού.

Γενικώς, είναι μια αποδεκτή επιλογή σε αυτό το επίπεδο τιμών όμως. Οι γεύσεις μπορεί να είναι υποκειμενικές, οι τιμές όμως όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου