Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Chardonnay Γεροβασιλείου 2009


Τελικά το σερί του κτήματος Γεροβασιλείου κατά τη φθινοπωρινή περίοδο συνεχίζεται. Ένας καλός φίλος σε μια εξαιρετική συνεστίαση είχε φροντίσει να έχει δύο φιάλες και τις απολαύσαμε δεόντως (και περισσότερες να είχε δε θα διστάζαμε να τις καταναλώσουμε). Ο συνδυασμός με το φαγητό ήταν επίσης αρμονικότατος καθώς περιλάμβανε ιχθύες και δη σφυρίδα στα κάρβουνα.

Περί του οίνου λοιπόν. Χρυσοκίτρινο χρώμα. Μύτη έντονη με κυρίαρχα τα αρώματα τροπικών φρούτων, μελιού, ελαφρώς καπνιστό και με νότες καβουρδισμένων ξηρών καρπών.

Στο στόμα είναι πλούσιο, λιπαρό, καλοδομημένο, με τα φρούτα να παραμένουν αλλά να ενισχύονται από τη βανίλια του βαρελιού.

Επίγευση χορταστικότατη.

Ένα εξαιρετικό chardonnay. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να κάνω μια συγκριτική δοκιμή που είναι και η καλύτερη μέθοδος. Δυστυχώς όμως δεν ξέρω πως θα ήταν απέναντι στα chardonnay του φίλου μου Αναστάσιου αλλά και ως κρασί αλλά και σε συνδυασμό με τα ψητά ψάρια ήταν κορυφαίος συνδυασμός. Θα ήθελα να το δοκιμάσω και με έναν ωραίο λιπαρό σολωμό στα κάρβουνα

Βαθμολογία: 91/100 (με παρασύρουν οι συναναστροφές σε αυτή τη βαθμολόγηση και δεν είμαι αρκετά αυστηρός)

1 σχόλιο: