Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Kuzina by Άρης Τσανακλίδης

Το εστιατόριο του γνωστού σεφ Άρη Τσανακλίδη είχε λανσάρει ένα μενού σε προνομιακή τιμή 20 ευρώ το άτομο δίχως τα ποτά. Ίσχυε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε βρήκαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Kuzina, καθώς έως τότε δυσκολεύομασταν λόγω των ανεβασμένωντιμών του κανονικού τιμοκαταλόγου.

Το μενού περιλάμβανε μια σαλάτα για τον καθένα, η οποία ήταν ευχάριστη. Στη συνέχεια το πρώτο πιάτο ήταν λουκουμάδες με μους φέτας και μια υπέροχη σος ροδιού. Οι λουκουμάδες είχαν εξαιρετική τεχνική και απουσιάζε η κουραστικη λαδίλα. Το κυρίως ήταν επιλογή από τρία. Διαλέξαμε αφενός σπαγγέτι με ντοματίνια, ξυνοτύρι, βασιλικό και παξιμάδι. Ένα αρκετά νόστιμο πιάτο. Αφετέρου, κοτόπουλο (μικρά κομματάκια) με μαριναρισμένα σύκα και σουσάμι! Είχε μια απωανατολίτικη νότα που εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ. Το επιδόρπιο ήταν εξαιρετικό. Τάρτα με μους κατσικίσιου τυριού με βατόμουρα. Κάτι σαν cheesecake αλλά πολύ πιο έξυπνο και γευστικό.

Για να κρατήσουμε το κόστος χαμηλά, δεν ήπιαμε κρασί, καθώς και οι τιμές ήταν και κάπως τσιμπημένες. Χωρίς να έχω επισκεφτεί το εστιατόριο, βρίθουν τα γραπτά ότι οι τιμές κυμαίνονται στα 45-60 ευρώ το άτομο, το οποίο θεωρώ υπερβολή. Το φαγητό είναι πολύ καλό αλλά σε τέτοιο επίπεδο τιμών καταλήγει εξωπραγματικό. Η θέα στον ιερό βράχο δε θα πρέπει να τιμολογείται στο πιάτο. Ούτως ή άλλως, καλή θεά θα έχεις μόνο στην ταράτσα. Οπότε το εσωτερικό ας κρατήσει αυτές τις τιμές.

Εν κατακλείδι, στις τιμές όμως που ήταν το μενού προσφοράς, το εστιατόριο Kuzina ήταν μια τίμια πρόταση. Συνεχίστε έτσι, αυτό θα πρέπει να είναι το αντίδοτο στην κρίση.

(+) η παρουσία του ίδιου του σεφ στην κουζίνα.
(-) η εξυπηρέτηση και η κάπως αδιάφορη στάση των σερβιτόρων, καταλαβαίνω ότι έχεις πολυκοσμία και ότι πιέζεσαι, αλλά τουλάχιστον μην έχεις "τουπε"

1 σχόλιο:

  1. Τι έγινε από οινογνωσία το γυρίσαμε σε κριτική εστιατορίων??? Για να επανέλθουμε στην τάξη. Άκου εκεί δεν πήρατε κρασί για να κρατήσετε το κόστος χαμηλά... ;)
    Παρεμπιπτόντως και το Αθήρι έχει καλό deal. 25 ευρώ πέντε πιάτα με ένα ποτήρι κρασί...έχει και αστέρι michelin :))) Αν ψήνεστε πάμε μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή