Προτιμώ την ποικιλία όταν πρόκειται να φάω μία σπιτική συνταγή μεσογειακής κουζίνας. Δεν έχει εξάρσεις, δεν περιμένεις εκπλήξεις, αλλά είναι ένα ευχάριστο δροσερό συνοδευτικό της συγκεκριμένης κουζίνας. Το Σαββατιανό του κτήματος Παπαγιαννάκου είναι από τα πιο αξιοπρεπή της ποικιλίας, με σταθερά καλή ποιότητα τα τελευταία χρόνια (βλ. παλαιότερη ανάρτηση). Το συγκεκριμένο κρασί διακρίνεται από απαλά βοτανικά αρώματα και αρώματα κίτρινων φρούτων. Έχει σχετικά υψηλή οξύτητα η οποία όμως δένει αρμονικά με πιάτα όπως π.χ. λαδερά ή μικρά τηγανητά ψάρια.
Βαθμολογία: 84/100
Υ.Γ. Η φώτο προέρχεται από παλιά ανάρτηση διότι ξέχασα να φωτογραφήσω το μπουκάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου