Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Μονομαχία σε φόντο Αγιωργήτικο

Αγιωργήτικο Παπαϊωάννου vs Κόκκινο σε Μαύρο του Κτήματος Μητραβέλα.
Αφού δεν είχα κάποια καλύτερη ιδέα (αλλά είχα καλή παρέα), έκανα μια μίνι κόντρα δύο οίνων από αγιωργήτικο. Ένας φρέσκος του Παπαϊωάννου (2009) και ένας διετίας του Μητραβέλα, και τα δύο από Νεμέα φυσικά. Θεωρητικά ο Μητραβέλας του 2007 δεν παίρνει παλαίωση αλλά ήταν σε άριστη κατάσταση.
Παπαϊωάννου: απαλό φρουτώδες άρωμα, κεράσια, σώμα μικρού όγκου, ελαφρύ, αυξημένη οξύτητα αλλά και έντονη παρουσία ανθρακικού! Προσωπικά απογοητεύτηκα, αν και πιστεύω ότι το κρασί είναι μόλις εμφιαλωμένο και θα πρέπει να παραμείνει στο μπουκάλι για ένα διάστημα ώστε να ηρεμήσει. Θα το δοκιμάσω εκ νέου μετά από δύο μήνες και θα ενημερώσω.
(77/100)

Μητραβέλας: άρωμα φρουτώδες και πάλι, αλλά πιο πλούσιο σε στιλ μαρμελάδας κερασιού, πιο γεμάτο σώμα, ισορροπημένο, μαλακές τανίνες, ένα κρασί που θα σύστηνα σε αρχάριους οινόφιλους και μπορεί να τους κερδίσει εύκολα. Για όποιον ενδιαφέρεται, ο συγκεκριμένος παραγωγός εμφιαλώνει και μια ενώτερη έκδοση αγιωργήτικου, το Κτήμα Μητραβέλα.
(82/100)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου