Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Riesling Markus Molitor 2007

Το Riesling είναι η αφορμή για την ανάρτηση καθώς καταναλώθηκε σε μοδάτο εστιατόριο της περιοχής Γκάζι.
Παραγωγός Markus Molitor με χώρα προέλευσης τη Γερμανία, εσοδείας 2007. Το Riesling είναι μια ιδιαίτερη, άκρως αρωματική ποικιλία, που δίνει ένα μεγάλο εύρος κρασιών από ξηρά έως γλυκά. Αν και γερμανική ποικιλία, καλλιεργείται ευρέως και στην Αλσατία με εκπληκτικά αποτελέσματα.
Το συγκεκριμένο ήταν ξηρό, αρωματικό με λεμονώδεις νότες, αχλάδι, στόμα μετρίου όγκου που αντανακλούσε τα φρούτα της μύτης, δροσερή οξύτητα και δυνατή επίγευση.
Το εστιατόριο-φαρμακείο ήταν το Το-Restaurant. Το φαγητό ήταν καλό, ανώτερο από αυτό που συνήθως βρίσκει κάποιος στην Αθήνα. Τα πρώτα πιάτα ήταν ένα ριζότο με μανιτάρια του δάσους και τρουφέλαιο καθώς ένα πιάτο με ζεστό κατσικίσιο τυρί με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς πάνω σε πράσο. Εύγευστα πιάτα σε μια τιμή των 13 ευρώ έκαστο. Κάπως τσιμπημένα για το μέγεθος τους και για μανιτάρια (trifolati del bosco) κονσέρβας επαγγελματικής συσκευασίας. Θα τα αγοράσω και θα φτιάξω τουλάχιστον 18 μερίδες ριζότο, και το ρύζι θα είναι βρασμένο τόσο όσο, διότι στο μάγειρα παράβρασε λίγο.
Τα κυρίως κινούνταν σε θαλάσσιους ορίζοντες: φιλέτο σολωμού και γαρίδα (μια) μαζί με λαχανικά σε σησημέλαιο και φιλέτο σφυρίδας με παντζάρια και πατάτα (μια). Επίσης εύγεστα και καλοδουλεμένα πιάτα αλλά στην τιμή των περίπου 35 ευρώ έκαστο, θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένα και ότι έχουμε και έχουν χάσει το μέτρο (και το αλφάδι και άλλα μαστορικά εργαλεία...)
Επιδόρπιο δε θέλαμε για να μας μείνουν χρήματα για τις γιορτές. Στην τιμή των δύο επιδορπίων θα αγοράσω τα έτοιμα μίγματα που χρησιμοποιούν για να έχουμε για Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, των Θεοφανείων και πιστεύω ότι θα έχω απόθεμα και για του Αγιαννιού.
Να αναφέρω επίσης ότι το εστιατόριο ήταν άδειο, είχε 3 τραπέζια.

Συνελόντι ειπείν: καλό και αξιοπρεπές φαγητό σε υπερβολικά ακραίες τιμές.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η κοστολόγηση των πιάτων είναι ίδια με τα michelenατα εστιατόρια. Όσο και να προσπαθήσετε καλοπροαίρετα να μου εξηγήσετε δε θα καταλάβω.

Βαθμολογία για το Riesling:82/100

2 σχόλια:

  1. Έχει καλή κουζίνα αν και υπερτιμημένη πράγματι, όπως επίσης και καλό wine list να και αυτό υπερτιμημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή