Δηλωμένος θαυμαστής της οινικής Σαντορίνης. Συνεπώς, την Καθαροδευτέρα, επέλεξα να συνοδεύσω κάποια θαλασσινά εδέσματα με ένα αντιπροσωπευτικό κρασί της νήσου. Αργυρός του 2008 άνευ βαρελιού. Φυσικά ασύρτικο χωρίς να ξέρω αν υπάρχουν και μικρές ποσότητες από άλλες γηγενείς ποικιλίες όπως το αθήρι ή/και το αήδάνι. Ιώδιο, και θαλασσινός αέρας στη μύτη. Πλούσιο σώμα, χορταστικό. Σαν να δοκιμάζεις βότσαλα σαντορινιά από κάποια παραλία. Τραγανή οξύτητα που συνόδευσε τέλεια ψητές γαρίδες. Ένα τυπικο κρασί που αναδεικνύει το terroir του ηφαιστιογενούς νησιού.
Βαθμολογία: 86/100
Αργυρός+Σιγάλας+Χατζηδάκης+ΓΑΙΑ=εγγύηση στα ασύρτικα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον Γαβαλά ξέχασες αλλά και τον συνεταιρισμό. Όλοι έχουν τα αστέρια τους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή