Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Άλλη μία Κορυφαία αξιολόγηση για το ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ…από τον Robert Parker

Το Κτήμα Αβαντίς απέσπασε κορυφαία αξιολόγηση από τον πασίγνωστο Αμερικανό οινοδημοσιογράφο Robert Parker, που αρθρογραφεί στο έγκριτο περιοδικό Wine Advocate.

Σε πρόσφατη αξιολόγηση ελληνικών ετικετών, στο Wine Advocate - τεύχος Νο 186, όπως και στην ιστοσελίδα του, www.eRobertParker.com , το Κτήμα Αβαντίς φιγούραρε για άλλη μία φορά σε μία από τις υψηλότερες θέσεις ελληνικών οινοποιείων.
Συγκεκριμένα, τρία κρασιά του Κτήματος Αβαντίς συγκέντρωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες, ένα εκ των οποίων - ο Μελίτης - απέσπασε το κορυφαίο 90 - 95/100*, λαμβάνοντας τον κορυφαίο χαρακτηρισμό 'outstanding', κατακτώντας έτσι, μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα σε ελληνικές ετικέτες.

Δοκιμάστηκαν οι εξής ετικέτες :

Αβαντίς Μελίτης N.V (Μοσχάτο λευκό – Muscat blanc a petit grains) : 90-95/100*

’M’ Mαυροκουντούρα 2006 (Μαύρη Κουντούρα) : 88/100*

‘Μ’ Μαλαγουζιά 2008 (Μαλαγουζιά) : 87/100*

..και εκτός των υψηλών βαθμολογιών, ο χαρακτηρισμός παλαίωσης που απέσπασαν (young - νεαρό) , φανερώνει την δυναμική της αναγωγικής παλαίωσης που θα έχουν. Σύμφωνα με την κριτική, ο Μελίτης θα αγγίξει τα 10 χρόνια παλαίωσης (2020), ενώ η Μαύρη Κουντούρα 2006, -το πολλά υποσχόμενο ερυθρό κρασί από την σπάνια Ευβοϊκή ερυθρή ποικιλία που αναβιώνει το Κτήμα Αβαντίς- τα 10 χρόνια από την ημερομηνία του τρύγου.
Αυτά τα επιπρόσθετα στοιχεία παλαίωσης, μαρτυρούν την ‘ράτσα’ των κρασιών, την σωστή δουλειά επί σειρά ετών και την εμμονή στην ποιότητα από πλευράς του Απόστολου Μούντριχα, σε οινοποιητικό και αμπελουργικό επίπεδο.
Η κριτική των Wine Advocate και www.erobertparker.com ήρθε να ενισχύσει την υψηλότατη βαθμολογία που έδωσε το αμερικάνικο περιοδικό Wine & Spirits magazine (8/2009) στο Αβαντίς Syrah με 92/100, χαρακτηρίζοντάς το ως ‘Gigantic Syrah’. Με αυτές τις κριτικές από διεθνή ονόματα οινοκριτικών, το Κτήμα Αβαντίς επιβραβεύεται και τοποθετείται να κοντράρει στα ίσια τα Syrah του υπολοίπου οινικού κόσμου.

Εμείς τους είχαμε προλάβει. Θυμίζουμε και τα δικά μας σχόλια για τα κρασιά του Κτήματος:

Μαλαγουζιά
Syrah
Sauvignon Blanc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου