Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Crudo...wine bar???

Προχθές επισκέφτηκα το Crudo Bar στο Γκάζι. Υποτίθεται ότι πρόκειται για wine bar, αλλά οι προσδοκίες μου διαψεύσθηκαν. Για να μην το αδικήσω πρέπει να ομολογήσω ότι το concept παραπέμπει σε κάτι σχετικά με το κρασί. Εξάλλου οι περισσότεροι θαμώνες έπιναν κρασί. Η ένσταση μου έγκειται στη λίστα κρασιών. Όλα ήταν ιταλικά και ένα για κάθε ποικιλία…χωρίς ετικέτα, χωρίς χρονολογία σοδειάς χωρίς τίποτα. Ένα «wine bar» για πολύ αρχάριους. Για παράδειγμα είχε ένα Trebbiano, ένα Pinot Grigio, ένα Sangiovese, ένα Primitivo αλλά αυτό μόνο χωρίς άλλη πληροφορία. Για τα μίζερα ελληνικά δεδομένα ίσως είναι μία κάποια υπέρβαση…αλλά wine bar σε καμία περίπτωση!!!

4 σχόλια:

  1. Crudo = ωμό στην ιταλική. Η κοροϊδία λοιπόν ωμή στα μούτρα μας. Δεν είμαστε χτεσινοί, είμαστε τουλάχιστον προχτεσινοί!
    Δυστυχώς όμως οι έλληνες δεν έχουμε γαστρονομική παιδεία και αντίληψη και έτσι ο κάθε τυχάρπαστος επιχειρηματίας μοστράρει μια επιγραφή και γδέρνει τα θύματα του, τα οποια συρρέουν μαζικά και οικοιοθελώς ακολουθώντας πιστά τις επιταγές του marketing και του lifestyle.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Terroirista δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα με το Crudo. Θα έλεγα ότι είναι αρκετά decent για ένα απλό μπαράκι. Απλά δεν είναι σε καμία περίπτωση wine bar ευρωπαϊκού ή αμερικάνικου επιπέδου. Αν βρεθείς στο Γκάζι μπορείς να πιείς μερικά αξιοπρεπή ποτηράκια κρασί (και όχι ξυνισμένα και πολυκαιρισμένα όπως αλλού αν ζητήσεις κρασί σε ποτήρι) μαζί με μερικά μεζεδάκια σε καλή τιμή. Αλλά αυτό όχι κάτι παραπάνω. Αν βρεθώ στο Γκάζι πάντως θα ξαναπήγαινα, αλλά προετοιμασμένος. Προτείνω ένα κομμάτι πίτσα, μία μερίδα παρμεζάνα και ένα ποτήρι primitivo όλα μαζί 15-16 ευρώ. Παρεπιπτόντως έχει και ένα barolo στα 44 ευρώ...όχι ποτήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από καιρό σκόπευα να επισκεφθώ το συγκεκριμένο μπαρ, όμως μετά από αυτή την ανάρτηση μάλλον θα το αφήσω. Μαθαίνω πως ο ιδιοκτήτης του είναι ο ίδιος με το il postino στο κολωνάκι (το οποίο δεν φημίζεται για τη λίστα κρασιών του). Φαίνεται πιο πολύ σαν αρπαχτή προσπάθεια στην περιοχή του γκαζοχωρίου με προσωπείο wine bar που στην πραγματικότητα απευθύνεται σε θαμώνες της περιοχής συνηθισμένους σε ξύδια. Προτιμώ να πηγαίνω στο cellier στην Πανεπιστημίου (εγγύηση) και στο scala vinoteca στο κολωνάκι που είναι ό,τι πιό κοντινό έχουμε σε wine bar στην φτωχή Αθήνα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή