Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

To Επώνυμο Ελληνικό Κρασί στην 42η έκθεση Xenia

To Επώνυμο Ελληνικό Κρασί στην 42η έκθεση Xenia. Αθήνα (Metropolitan Expo, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλου), 26-29 Νοεμβρίου 2010. Πληροφορίες: http://www.xenia.gr/

Δελτίο Τύπου

To επώνυμο ελληνικό κρασί φιλοξενείται στην 42η έκθεση xenia

Όλοι οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού, τα οινοποιεία και οι οινοπαραγωγοί που τους απαρτίζουν μαζί με τα επιλεγμένα καλύτερα Επώνυμα κρασιά τους δίνουν το παρόν στην φετινή έκθεση xenia. Η καταξιωμένη έκθεση για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση πραγματοποιείται στις 26-29 Νοεμβρίου στο Metropoltian Expo. Η παρουσία του ελληνικού κρασιού που αναμφισβήτητα συνδέεται με τον τουρισμό και το χώρο των ξενοδοχείων, συμμετέχει ενεργά με πάρα πολλές και σημαντικές δράσεις, γευσιγνωσίες, συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν τόσο το οινόφιλο κοινό, όσο και τον οινικό κλάδο αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και της φιλοξενίας.

Ο επισκέπτης καταρχήν θα αντικρύσει ένα περιμετρικό χώρο με τραπέζια γευσιγνωσίας που περιλαμβάνουν το επώνυμο ελληνικό κρασί από όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Οι οινοπαραγωγοί θα είναι εκεί μαζί με τις καλύτερες ετικέτες τους για δοκιμή αλλά και για να συζητήσουν με το κοινό. Κοντά στη διαδραστική αίθουσα δοκιμής θα ζωντανεύει συνεχώς μια ενδιαφέρουσα προβολή νέου οπτικοακουστικού υλικού που δημιουργήθηκε πρόσφατα από το πρόγραμμα προβολής και προώθησης της ΕΔΟΑΟ.

Σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο, κάθε μέρα θα λαμβάνουν χώρα σεμινάρια από τον πιο κατάλληλο και σημαντικό άνθρωπο του χώρου τον κύριο Κωνσταντίνο Λαζαράκη το μοναδικό Έλληνα Master of Wine. Τα σεμινάρια αφορούν την παρουσίαση αλλά και συγχρόνως την απόλαυση των βασικών ελληνικών ποικιλιών.

Μια λειτουργική και εκπαιδευτική ενέργεια που θα συμπληρωθεί από το επόμενο οργανωμένο stand των Ελλήνων Οινοχόων και τον γνωστό και εξαιρετικό πρόεδρο τους κύριο Ανδρέα Ματθίδη. Ο κύριος Ματθίδης θα παραδίδει συμβουλές σε επαγγελματίες του χώρου για την πολύ σημαντική σωστή δημιουργία της wine list ενός εστιατορίου ή ξενοδοχείου.

Όλες οι παραπάνω παρουσιάσεις θα εξελίσσονται καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, ενώ την Κυριακή 28/11 στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο συνέδριο για την πρώτη παρουσίαση από την ΕΔΟΑΟ του portal που δημιουργήθηκε για την προβολή του Επώνυμου ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Παράλληλα με το συνέδριο θα γίνει η ανακήρυξη εθνικής προσωπικότητας σε επίσημο πρέσβη του επώνυμου ελληνικού κρασιού στη χώρας μας.

Μια δυνατή προσπάθεια από την xenia, το ΣΕΟ & την ΕΔΟΑΟ, γιατί ο τουρισμός χρειάζεται το Επώνυμο ελληνικό κρασί και η πρώτη εικόνα του στους ξένους επισκέπτες της χώρας μας, γίνεται στα ξενοδοχεία. Μια σχέση που χρειάζεται δουλειά, υποστήριξη, ανανέωση, ενημέρωση, εκπαίδευση και εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου