Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Το κτήμα Εύχαρις στο Whispers of Wine

Ένα κτήμα στο οποίο δεν έχουμε αναφερθεί στον ηλεκτρονικό μας χώρο. Ως γνήσιοι οινόφιλοι δράξαμε την ευκαιρία και λάβαμε μέρος στη γευσιγνωσία του wine restaurant Whispers of Wine με τα κρασιά του κτήματος Εύχαρις. Το προαναγγελθέν πρόγραμμα ήταν πλουσιότατο και τα συμμετέχοντα κρασιά δελεαστικά.
Η βραδιά ήταν μάλλον αμήχανη όμως. Παρόλο το πλούσιο πρόγραμμα υπήρξαν αστοχίες. Κάποια πιάτα ήταν αδιάφορα και κάποια δεν είχαν συνδυαστεί με τα "σωστά" κρασιά. Σαν να μην είχε καλή προετοιμασία. Στα συν της βραδιάς ο κύριος Αντωνίου, ιδιοκτήτης του κτήματος, που απαντούσε πρόθυμα στις ερωτήσεις μας.
Πολύ καλή κίνηση η υποδοχή με το αφρώδες Εύα λευκό, από chardonnay και 10% ροδίτη.
Το πρώτο πιάτο με το σολωμό ήταν μακράν το καλύτερο αλλά συνδυάστηκε με ένα κρασί blend από ασύρτικο, chardonnay, μαλαγουζιά. Καθώς το κτήμα διαθέτει chardonnay θεωρώ ότι έπρεπε να σερβιριστεί με αυτό για την αρμονία του λιπαρού σολωμού με ένα πιο σωματώδες κρασί.
Στο κατόπιν μια ανάμεικτή σαλάτα όπου έλειπε η ένταση, το άρτυμα ήταν ανύπαρκτο και το πολύ καλό ασύρτικο sur lie (ζυμωμένο με τις οινολάσπες) υπερτερούσε. Θύμιζε ασύρτικο Σαντορίνης, είχε μια αίσθηση μεταλλικότητας αν και καλλιεργημένο στα μεγαρίτικα εδάφη, νότες καπνού και γεμάτο στόμα. Πολύ ενδιαφέρον.
Τα fusilli ήταν ένα ωραίο πιάτο, ταιριαστό με το κτήμα Εύχαρις, αν και θα προτιμούσα κάτι σε ροζέ. Το κρασί ήταν ισορροπημένο, ευχάριστο, ένα μείγμα grenache rouge, syrah και merlot. Θα έπρεπε όμως να προσέξουν περισσότερο τη θερμοκρασία του, μάλλον τους είχε ξεφύγει λίγο.
Το κυρίως ήταν μετριότατο, μια ατυχής στιγμή κατ' εμε. Το κρέας στεγνό, τα πιπέρια είχαν ξεφύγει σε σημείο ενοχλητικό, οι πατάτες ήταν αδούλευτες και το πολύ καλό Syrah δεν έβρισκε ένα έδεσμα ώστε να "κουμπώσει". Καταλήξαμε να το απολαμβάνουμε σκέτο. Πολύ καλή μύτη με ξερά δαμάσκηνα, μπαχαράτο, τα τυπικά πιπέρια της ποικιλίας, καλό σώμα, ευχάριστες τανίνες.
Στο τέλος ήρθε μια πολύ καλή panacotta με πορτοκάλι και περγαμόντο συνοδευμένη από το γλυκό κρασί του κτήματος, τον Επίλογο από ροδίτη και sauvignon blanc.

Βαθμολογίες:
Κτήμα Εύχαρις: 82/100
Ασύρτικο sur lie: 87/100
Κτήμα Εύχαρις (ερυθρό): 84/100
Syrah: 88/100
Επίλογος: ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου