Για Κυριακή μεσημέρι και για να συνοδεύσουμε ένα κουνέλι γεμιστό επέλεξα ένα μπουκάλι Παράγκα του Κυρ-Γιάννη εσοδέιας 2005. Ξυνόμαυρο συνδυασμένο με άλλες γηγενείς ποικιλίες της Μακεδονίας (αντιγραφή απο την πίσω ετικέτα). Αυτό το ακαθόριστο οφείλω να ομολογήσω ότι δε μου αρέσει.
Το κρασί αερίστηκε για 40 λεπτά σε καράφα, αλλά στο ποτήρι δεν ήταν ακόμα έτοιμο, οπότε κάναμε κράτει και το ξεκινήσαμε στη μια ώρα περίπου. Έντονα ήταν τα αρώματα λιαστής τομάτας, πιπεριάς αλλά και κάτι ελαφρώς πικάντικο. Στο στόμα ήταν έντονη η αλκοόλη, η οποία άρχισε να μετριάζει με το πέρασμα του χρόνου. Σώμα μετρίου όγκου, παρουσία ταννινών, με αμφιλεγόμενη επίγευση. Ίσως και το κρασί να πλησίαζε στα όρια του (κατ' εμέ του χρόνου το σώμα του θα ήταν αδύναμο, ίδιον χαρακτηριστικό των περισσότερων ξυνόμαυρων).
Βαθμολογία: 70/100
Λιαστή ντομάτα!!!Μ' αρέσει να την τρώω, να πίνω δεν ξέρω δεν την έχω μυρίσει σε κρασί :).
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει η αναγωγή της βαθμολογίας στα 100...είναι πιο επιστημονική!!!