Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Μαρμαριάς 2008 - Κτήμα Τσέλεπου

Φαίνεται ότι ο Τσέλεπος έχει την τιμητική του τον τελευταίο καιρό αφού δοκιμάσαμε το Cabernet του, το βαρελάτο Μοσχοφίλερό του και το εκρηκτικό Gewustraminer του.

Χθες (ξανα)δοκίμασα το Chardonnay του, εσοδείας 2008, με μερικούς μήνες ωρίμανση σε βαρέλι. Το είχα δοκιμάσει λίγο καιρό μετά την εμφιάλωσή του και ομολογώ ότι δεν είχαν ξεδιπλωθεί οι δυνατότητές του. Τώρα 9-10 μήνες μετά την εμφιάλωση του νομίζω ότι έχει αναδειχθεί πλήρως και βρίσκεται στην καλύτερή του φάση. Χρώμα χρυσαφένιο με έντονα και πολύπλοκα αρώματα. Εσπεριδοειδή και ακτινίδιο σε ένα απαλό βουτυράτο πλαίσιο, με τις κλασικές νότες της βανίλιας. Το βαρέλι κάνει δουλειά. Ισορροπημένο, με την οξύτητα και τη λιπαρότητα να βρίσκονται σε ιδανικά επίπεδα. Πολύ καλή επίγευση.


Βαθμολογία: 90/100

2 σχόλια:

  1. Και σε πολυ καλη τιμη (13ευρω?) σε σχεση με αλλα chardonnay περασμενα απο βαρελι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο. Πάντως την πιο καλή σχέση τιμής-ποιότητας σε chardonnay την έχει το "Fume του Παπαϊωάννου" (περί τα 10 Ευρώ). Πάντως με μία σύντομη αναζήτηση που έκανα διαπίστωσα ότι τα ελληνικά βαρελάτα chardonnay δεν είναι ακριβά. Παίζουν από 11-16 Ευρώ με εξαίρεση τον Καπνία του Χατζημιχάλη, που είναι "φίρμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή