Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Γευσιγνωσία - Κρασιά του κτήματος Σεμέλη


Χτες δοκιμάσαμε τέσσερα κρασιά του κτήματος Σεμέλη σε μίνι (γιατί απουσίαζαν οι ναυαρχίδες του κτήματος) γευσιγνωσία στο εστιατόριο Whispers of Wine στο Μαρούσι.

- Μαντινεία Νασιάκος 2008 (Λευκός ξηρός οίνος, Ο.Π.Α.Π.)

Μοσχοφίλερο 100%

Αχυροκίτρινο χρώμα. Τυπικό Μοσχοφίλερο με αυξημένη, αλλά αποδεκτή οξύτητα. Δροσερό και με σχετικό σώμα, το οποίο δεν συνηθίζεται στην εν λόγω ποικιλία. Καλά αρώματα κίτρινων φρούτων (λεμόνι, κίτρο, γκρεϊπφρουτ), αλλά χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο ιδιαίτερα.

Βαθμολογία: 7/10

- Ορεινός ήλιος 2008, Λευκός ξηρός οίνος, Τ.Ο. Πελ/κος

Μοσχοφίλερο 90%, Ροδίτης 10%

Αχυροκίτρινο χρώμα. Δεν διέκρινα κάπιο άρωμα ιδιαίτερα, ίσως κάποιες νότες μέντας. Αν και ο Ροδίτης συμμετέχει σε μικρό ποσοστό αναδεικνύεται και στο άρωμα, αλλά και στην επίγευση. Πιο σωματώδες με αυξημένη επίσης οξύτητα.

Βαθμολογία: 6,5/10

- Σεμέλη ροζέ 2008, Ροζέ ξηρός οίνος, Τ.Ο. Πελ/κος

Αγιωργήτικο 100%

Λαμπερό ροδί χρώμα. Για όποιον πίνει ροζέ αγιωργίτικο θα μπορούσε άνετα να το χαρακτηρίσει επίσης τυπικό τους είδους. Η οινοποίηση πετυχημένη. Το άρωμα πλούσιο και σχετικά έντονο. Το τριαντάφυλλο κυριαρχεί, ενώ γενικά το κρασί είναι ισορροπημένο χωρίς γευστικές υπερβολές. Καλή επίγευση.

Βαθμολογία: 8/10

- Νεμέα Reserve 2006, Ερυθρός ξηρός οίνος, O.Π.Α.Π.

Αγιωργήτικο 100%

Σχετικά βαθύ κόκκινο. Με αρώματα κόκκινων φρούτων, μοσχοκάρυδου, αλλά αυτό που κυριαρχεί είναι η βανίλια. Σχετικά καλές τανίνες. Η οξύτητα είναι όμως σχετικά υψηλή. Ένα ευκολόπιοτο κρασί που δεν ενδείκνυται για πολλές αναλύσεις.

Βαθμολογία: 7,5/10

-Espera, Λευκός γλυκός οίνος

Gewϋrztraminer 100%

Ανοικτό κίτρινο χρώμα. Έντονα αρώματα φρούτων κυρίως αχλάδι, αλλά και κίτρινων φρούτων και νύξεις ροδάκινου. Ισορροπημένο αφού καταφέρνει να μην σε λιγώνει, έχοντας διακριτική γλυκάδα. Μία πολύ καλή προσπάθεια.

Βαθμολογία: 8,5/10


Εξαιρετική παρουσία η οινολόγος του κτήματος, η οποία ήταν πολύ εξυπηρετική και φιλική.

1 σχόλιο:

  1. Φίλτατε Αναστάσιε,
    θα συμφωνήσω απολύτως με τις βαθμολογίες σου. Να προσθέσω τα εξής: απουσίαζαν τα "δυνατά" κρασιά του κτήματος, θα έπρεπε να εμφανίσει τουλάχιστον κάποιο από τα πιο ανεβασμένα. Το μενού μας απογοήτευσε καθώς είχε σαν κύριο στόχο να φροντίσει τη σιλουέτα μας παρά να συνοδεύσει τους οίνους. Η τιμή όμως παρέμεινε στα ανώτατα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή