Οι φετινές μέρες Νεμέας πέρασαν ευχάριστα. Είναι μία καλή εμπειρία για τους οινόφιλους. Ωστόσο μου έμεινε μία αρνητική γεύση από την παρουσία στο Φλιάσιο το Σάββατο. Αν και η οργάνωση ήταν καλύτερη από πέρυσι με την έννοια ότι οι 2-3 οινολόγοι φρόντιζαν να παγώνουν το κρασί ώστε να μην ανεβάζει πολύ τη θερμοκρασία, οι συμμετοχές ήταν λίγες. Οι παραγωγοί έστειλαν το πολύ μέχρι δύο ετικέτες, ενώ πέρυσι ήταν τρεις και επιπλέον έλειπαν αρκετοί και καλοί. Για παράδειγμα δεν ήταν ο Παλυβός, ο Αϊβαλής νομίζω και άλλοι. Κρατώ μία επιφύλαξη επειδή πήγα το πρωί μήπως και τα κρασιά τους ήταν το απόγευμα. Τέλος οι διοργανωτές δεν άντεξαν ένα βαρύ έξοδο 50-100 ευρώ για να προσφέρουν κανένα παξιμαδάκι και ίσως λίγο τυράκι, ώστε να μην τσουτσουρόσει η γλώσσα μας για να μπορούμε να δοκιμάσουμε περισσότερα κρασιά και περισσότερες φορές. Από αυτά που δοκίμασα ευχάριστη έκπληξη μου προξένησε ένα του Ρεπάνη σε «κομψό» μπουκάλι. Κατ’ τα’αλλα δεν υπήρξε κάποια έκπληξη. Terroir Παπαϊωάννου, Domaine Helios (Grand Reserve Semeli) τα πιο αξιόλογα. Πολύ καλός ήταν και ο «Ηγεμών» του Κτήματος Νέμειον, τον οποίο και δεν γνώριζα. Πάντως ομολογώ ότι το όνομα είναι κάπως φολκλορικό. Συμπαθητικά του Λαυκιώτη, του Νικολάου, τα Παλαιά Κλήματα του Παπαϊωάννου και το Reserve του Σεμέλη. Με απογοήτευσε το Αγιωργήτικο του Χαρλαύτη από το οποίο είχα προσδοκίες υψηλές, ενώ το αγιωργήτικο της Γαίας θα το περίμενα να ξεφεύγει από τη μετριότητα, αλλά με διέψευσε επίσης.
Από τα + του Σαββατοκύριακου η "Σοφία της Φύσης", παιδιά πολύ φιλικά και φιλόξενα. Εξειδικεύονται στο ξύδι και μπράβο τους. Λαμπρή επιχειρηματική ιδέα και αξίζει να πάει καλά. Οι μεζέδες πολύ καλοί, καθώς και τα κοψίδια που μας έψησε ο συμπαθέστατος πατέρας ενός εκ των δύο συνεταίρων. Συνοδευμένα από ωραία ανέκδοτα. Το must βέβαια ήταν η δροσερή σούπα γκασπάτσο που ήταν ότι πρέπει για την υψηλή θερμοκρασία της ημέρας. Εξάλου ως λάτρης του σκόρδου πώς μπορούσε να μην μου άρεσει?
Μεγάλο + επίσης στο Κτήμα Σεμέλη για την υπέροχη φιλοξενία. Γευστικές δοκιμές, μπουφέ, απασχόληση για μικρά παιδιά, αναλυτική ξενάγηση στο οινοποιείο. Νομίζω ήταν μακράν η ξεχωριστή νότα του διήμερου.
Είχα άλλα σχέδια για την ανάρτηση περί Ημερών Νεμέας αλλά με πρόλαβες κι έτσι θα μείνουν ανεκπλήρωτα. Αναμείνατε ανάρτηση προσεχώς λοιπόν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί ανεκπλήρωτα? Την περιμένω ούτως ή άλλως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην κολλάς θα το κάνουμε σαν τον Αδέσμευτο Τύπο. Οινολογίες του Anastasios και Οινολογίες του Terroirista
ΑπάντησηΔιαγραφή...."Σοφία της Φύσης" πολυαγαπημένε μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μια επιπλέον λεπτομέρια η πανσέτα στα κάρβουνα ήταν μαριναρισμένη με χυμό φρέσκιας ντοματούλας, αλατοπίπερο και ΠΕΤΙΜΕΖΙ ....το μυστικό όμως ήταν οτι έχει ψηθεί με πολύ φροντίδα και μεράκι και είχε σχηματιστεί μια ελαφριά καραμελέ κρουστίτσα....σλουρπ!!!! Εξαιρετικής ποιότητας ξύδια αρωματισμένα με διάφορα μυρωδικά, πετιμέζι και η ελληνική απάντηση στο balsamico το γλυκόξυδο (χωρίς καραμελοχρωμα ή άλλα) όλα βιολογικής καλλιέργειας.
[Συγχωρέστε με που το σχόλιο αφορά στα ξυδάκια αλλά ακόμα δεν τολμώ να οινοσχολιάσω...]
σας χαιρετώ, στην υγειά σας!!!
Ευχαριστώ για την διόρθωση. Και σχόλια πάνω στο κρασί είναι καλοδεχούμενα. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία...που θα λέγανε και οι συγγενείς σου... :)
ΑπάντησηΔιαγραφή