Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Παρέα (που θα αποφύγω στο μέλλον)

Πέμπτη 24-9-09, ώρες εσπερινές, δροσερή ατμόσφαιρα που ευτυχώς επιτρέπει να μείνει κάποιος σε αθηναική ταράτσα με άπλετη θέα της Ακρόπολης, του Φιλοπάππου, του Αστεροσκοπείου. Από τις καλύτερες θέες, ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος ότι δεν βρίσκεται σε ύψωμα αλλά στην οδό Πειραιώς.
Μια τετραμελής παρέα βρέθηκε στην "Παρέα" λοιπόν.
Το κρεατοφαγικό εστιατόριο δίπλα στο Βαρούλκο, στην ταράτσα του ξενοδοχείου Ηριδανός.
Λίστα κρασιών, 5-6 ερυθρά, από τα οποία ενημερωθήκαμε από το σέρβις ότι υπάρχουν μόνο τα 3!!! Διαλέξαμε ένα κτήμα Δρυόπη, το οποίο μας φάνηκε ένα ήπιο αγιωργήτικο, σχετικά φρουτώδες, χωρίς έντονες ταννίνες. Αξιοπρεπές στην τιμή των 28 ευρώ. Πάλι καλά διότι η επόμενη επιλογή ήταν Chateau Julia στα 44 ευρώ!
Το μενού λιτό (πράγμα πολύ θετικό για μένα, αν ισχύει ο κανόνας, λίγα πιάτα αλλά προσεγμένα), μερικά ορεκτικά, και 5 κυρίως με βάση το κρέας.
Διαλέξαμε για τα πρώτα, μπρουσκέτες, πιτάκια με κοτόπουλο και ριζότο με πορτσίνι και χοιρινό.
Οι μπρουσκέτες αδιάφορες, τα πιτάκια αποδεκτά, το ριζότο μέτριο όπου το χοιρινό μάλλον ήταν περιττό. Σαν κάποιος να είχε περίσσευμα και το πρόσθεσε.
Για κυρίως πήραμε ταλιάτα μοσχαριού, ψαρονέφρι και κοτόπουλο. Δοκιμάμε όλα σχεδόν τα πιάτα που υπήρχαν. Ψαρονέφρι και κοτόπουλο ήταν μετριότατα, η ταλιάτα μάλλον το καλύτερο πιάτο τους. Για 28 ευρώ πάντως η σχέση τιμής ποιότητας ήταν κάκιστη!
Το γλυκό ήταν κάπως καλύτερο, αλλά για φαγητό είχαμε βγεί όχι για ζαχαροπλαστείο.
Δεν ξέρω ποιός επιμελείται το φαγητό, αλλά οι προσδοκίες μας ήταν πολύ υψηλότερες και το αποτέλεσμα μας απογοήτευσε. Η εικόνα που ζήσαμε ήταν παρακμιακή. Και μάλιστα στην τιμή των 50 ευρώ το άτομο. Κάποιος πρέπει να επέμβει τάχιστα.

3 σχόλια:

  1. Στην αρχή νόμιζα οτι μίλαγες για εμάς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω???Απαράδεκτη κατάσταση. Ποιος σας το πρότεινε? Δρύοπη το "Νεμέα" ή το "Reserve"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εσάς δε μπορώ να σας αποφύγω διότι είστε από μόνοι σας φευγάτοι εδώ και εβδομάδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή