Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Α ρε Παπαιωάννου...


Κλείνοντας τον κύκλο αναρτήσεων περί Νεμέας, θα ήθελα να αναφερθώ για άλλη μία φορά στον αγαπημένο μας αμπελουργό. Αφού περάσαμε γύρω στις δύο ώρες ακούγοντας κυρίως δοκιμάσαμε, μεταξύ άλλων, δύο νέα κράσιά. Ένα τελείως νέο από την ποικιλία Roussane και το καινούργιο βαρελάτο Chardonnay του 2008. Η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ θετική. Τα αγοράσαμε και τα δοκιμάσαμε με την ησυχία μας και στη σωστή θερμοκρασία σπίτι μας.

- Λυρικός, Roussane, 2008
Τέσσερις μήνες ωρίμανση σε βαρέλι.

Ενδιαφέροντα αρώματα κίτρινων φρούτων. Ευχάριστη και ελαφρά οξύτητα με γεύση να θυμίζει πεπόνι και ανανά. Αν και λευκό καλό είναι να αναπνεύσει στο μπουκάλι για κανένα 20λεπτο. Ενδιαφέρουσα προσπάθεια για μια ποικιλία που δύσκολα οινοποιείται στην Ελλάδα (Πολύ καλή προσπάθεια έχει κάνει και ο Μανουσάκης).


Βαθμολογία: 82/100


- Fume, Chardonnay, 2008
Τέσσερις μήνες ωρίμανση σε βαρέλι.

Επίσης ευχάριστη οξύτητα. Η βανίλια κυριαρχεί, ενώ η επίγευση αφήνει μία ελαφρά νότα βουτύρου . Πλούσιο και λιπαρό με μακρά επίγευση. Το πέρασμα από το βαρέλι αναδεικνύει επάξια την ποικιλία. Σε μερικούς μήνες ενδεχομένως να είναι ακόμα καλύτερο...κρίνοντας και από το αντίστοιχο εσοδείας 2005 που ακόμα και σήμερα πίνεται ευχάριστα.


Βαθμολογία: 89/100

1 σχόλιο: